Andreas Sandberg: Min dröm är att jobba med att utveckla produkter på någon stor stålindustri

29 jul 2015 08:00
Andreas Sandberg kommer från Kristinehamn men bor nu i Borlänge och studerar på Högskoleingenjörsprogrammet inom Materialteknik - Industriell process- och produktutveckling vid Högskolan Dalarna.

Högskoleingenjörsprogrammet inom materialteknik är en utbildning där studenten lär sig att designa ett materials egenskaper baserat på kunskap om hur dess inre struktur uppkommer och utvecklas. Utbildningen förbereder för att arbeta med vidareförädling av befintliga material eller med utveckling av intressanta material.

Varför valde du Högskoleingenjörsprogrammet inom Materialteknik?

Jag är intresserad av olika material dess egenskaper. Utbildningen riktar sig en stor del åt stålindustrin, som jag tycker är intressant.

Hur trivs du på utbildningen?

Jag trivs jättebra och har fått nya inspirationer.

Kontakten mellan lärare och studenter fungerar bra och lärarna har alltid funnits där om man ”fastnat” någonstans i kursen.

Varför valde du Högskolan Dalarna?

Utbildningen fanns endast på två högskolor. Jag valde Högskolan Dalarna för den är närmast min hemort. 

Hur är det att studera vid Högskolan Dalarna?

Jag tycker att det har gått galant. Jag har hela tiden planerat in mina studier och sett till att inte hamna efter. Lärarna anpassar mycket efter oss studenter vilket ger en bra kontakt oss emellan.

Vad är det bästa med Dalarna, Falun och Borlänge?

Det bästa med Dalarna är att få se en ny kultur med fäbodar och dalahästar. Eftersom jag bor i Borlänge har jag inte spenderat så mycket tid i Falun. Men Borlänge är en bra stad att bo i, det finns så mycket att se och uppleva. Beroende på vilket intresse man har så kan man alltid hitta något som passar en själv.

Vad gör du på fritiden när du inte studerar?

När jag inte sitter med skolarbete är jag oftast ute i skog och mark. Mitt största intresse är jakt och jag jagar det mesta.

Vad vill du arbeta med i framtiden?

Min dröm är att jobba med att utveckla produkter på någon stor stålindustri.

Har du något tips till dem som ska välja utbildning?

Har man rätt inställning och är intresserad av materialteknik så är det inga problem.

Och sist men inte minst: med ett stort initiativ och intresse samt hårt arbete kommer man långt.

Publicerad