Arabiska poppis på högskolan

19 jan 2016 09:19
Högskolan Dalarna har som vanligt ett brett kursutbud för vårterminen, i så spridda ämnen som litteraturvetenskap II: Kärlek och farliga förbindelser, kinesiska för affärslivet och butiksutveckling och design.

Bland de fristående kurserna är det språken som lockat flest sökanden. Arabiska för nybörjare har lockat totalt 580 sökande, nybörjarkursen i italienska 212 sökanden. Intresset för arabiska har ökat succesivt de senaste åren, med sökande för varje termin.

-  Vi har haft ett bra söktryck på arabiska under lång tid. Vi är den enda högskolan i landet där man kan lära sig kommunicera på arabiska, de flesta andra undervisar om arabiska men här får man lära sig tala och skriva säger Högskolans rektor Marita Hilliges till Annonsbladets Karin Jansson.

På Högskolan Dalarna har man inriktat sig på kurser i de stora världsspråken: kinesiska, tyska, spanska, portugisiska, franska och arabiska. 

-  Det vi ser är att arabiska har blivit viktigare och viktigare och att det finns ett stort behov, säger Marita Hilliges. 

Se Karin Janssons artikel i Annonsbladet Falun

Publicerad