Årets avslutningsceremoni

03 jun 2016 21:38
Nu är det inte långt kvar tills de avgående studenterna ska kasta sig ut i nästa fas i livet. Under avslutningsceremonin önskade rektor och kårordförande lycka till och studenterna fick ta emot tackbrev inför ett fullsatt auditorium.

Studenterna tågade in i procession under ledning av spelmän. Det tog en bra stund innan de drygt 350 studenterna från Högskolans tre akademier intagit sina platser. Ceremonin inleddes med ett tal av konferencier Agnès Godel.

– Jag vill passa på att tacka er för att ni valt Högskolan Dalarna och för att ni kämpat så flitigt med era studier.

Sedan var det rektor Marita Hilliges tur att lyckönska alla studenter.

– De två största händelserna jag får vara med om i mitt uppdrag som rektor är att välkomna nya elever och att få avtacka de som lämnar oss. Nu är det dags att fira att ni klarat av det ni föresatte er. Några av er är säkert ledsna över att lämna en tid i livet som betytt mycket, några är troligen lättade över att slippa tentor och en del av er besvikna över vissa resultat. Tänk på att den här dagen är början på något nytt, ni är en del av framtidens samhälle. Jag vill också passa på att välkomna er tillbaka – till ytterligare studier, som samarbetspartner eller varför inte framtida professorer.

Efter det var det dags för kårordförande Nakheel Sharaya som inledde med att gratulera till att studenterna nu blivit vuxna på riktigt.

– Jag tror bestämt att er framtid är ljus. Jag har sett många av er utvecklas, ibland har det varit kämpigt men mest glädjefyllt. Tack för att ni gjort mitt jobb så utvecklande. 

Sista talare innan det var dags för utdelning av tackbrev var alumn Anna Stiwne som för 15 år sedan tog sin ingenjörsexamen vid Högskolan Dalarna. Sedan dess har hon jobbat på SSAB.

– Njut av ögonblicket, det har ni förtjänat genom hårt arbete, delaktighet och kanske lite tur. Jag vill ge er tre tips inför den kommande yrkeskarriären. Se saker med en positiv inställning, våga kliva ur er komfortzon och utmana er själva. Det kommer att leda till spännande utmaningar och ett mer rikt liv. Möjligheterna kommer när man är villig att tänja lite på gränserna. Jag är otroligt stol över att ha studerat vid Högskolan Dalarna och jag vet att studenter härifrån har ett gott rykte.

Ceremonin avslutades med utdelning av tackbrev, sedan tågade studenterna ut till sina samlingsplatser och den förmodade champagneskålen.

Text och foto: Tina Sjöström

Publicerad