98% av alla som avslutar sin ingenjörsutbildning får jobb

30 apr 2015 12:23

Möt Eva Elfving

Jag har arbetsmiljöansvaret för de produktionslinjer som ingår i mitt avsnitt

Eva Elfving, 32 år, är civilingenjör inom materialteknik och tog examen 2006. Hon arbetar som avsnittschef i produktionen på SSAB i Borlänge.

SSAB en ledande global producent av stål, plåt och rör i olika former. Produktionen är förlagd i Sverige, Finland och USA. Företaget har cirka 17 300 anställda i 50 länder.

Beskriv dina arbetsuppgifter?

– Jag har arbetsmiljöansvaret för de produktionslinjer som ingår i mitt avsnitt. Vi driver förbättringsprojekt för att långsiktigt och kostnadseffektivt öka anläggningarnas tillgänglighet och kvalitetsutfall samt utarbetar investeringsplaner. En annan del är att driva utveckling av olika arbetssätt för att bidra till en säker och tillförlitlig produktion.

Hur är det att jobba i Dalarna?

– Jag trivs väldigt bra med att jobba i Dalarna. Det var inget svårt val att flytta tillbaka till Dalarna efter ett par år i Stockholm. Det är nära till det mesta och speciellt för mig och min familj som är idrottsintresserade och gillar orientering, längdskidor, långfärdsskridskor med mera.

Vad är det viktigaste du har med dig från din tid på Högskolan Dalarna?

– Det var en rolig tid med mycket gemenskap. Vi pluggade alltid tillsammans vilket gjorde studierna både roligare och lättare. Jag kommer nästan bara ihåg allt bra även om det kunde vara tufft ibland. Jag hade även möjlighet att få stöttning med min idrottssatsning i det som nu kallas Dala Sports Academy.

Vad har utbildningen betytt för dig?

– En bra grund att stå på när man kommer ut i arbetslivet 

Vad har du för drömmar/mål inför framtiden?

– Svår fråga! Självklart vill jag att familjen ska få vara frisk och må bra. På jobbsidan vill jag fortsätta utvecklas och ha ett jobb som jag tycker är intressant och trivs med. Det ska vara roligt att gå till jobbet!

Publicerad