Centrum för Afrikastudier firar tio år

21 okt 2014 15:17
Det blev en dansant inledning på Högskolan Dalarnas centrum för Afrikastudier (DUKAS) på tisdagsmorgonen. Slagverkaren och afrikanske folkmusikern Malick Jagne inledde dagen med afrikanska rytmer och publiken kom snabbt i form då de fick dansa en stund.

Lars Berge inledde föreläsningsdagen med en presentation av DUCAS och dess syfte att skapa förutsättningar för studier om den afrikanska kontinenten, samt att öka medvetenheten om Afrika i Sverige och EU.

– Det är av yttersta vikt att vi ökar förståelse för denna stora kontinent som i allt större grad upptar många länders intresse, sade Lars Berge.

DUCAS fungerar som en paraplyorganisation för flera discipliner inom Högskolan, såsom geografi, litteratur, hälsovård och språk för att nämna några.

Detta var också inledningen på de Afrikadagar som Högskolan Dalarna anordnar. I år utökas de till en hel vecka tack vare 10-årsjubileet. Veckan kommer bjuda på bland annat föreläsningar med gästföreläsare från både Europa och Afrika dit alla är hjärtligt välkomna.   

Text och bild: Henrik Sjögren

Publicerad