Ett dygn i glasbur fick goda idéer att frodas

24 maj 2013 16:47
Under ett dygn har 15 studenter, alumner, företagare och entreprenörer varit inlåsta i glasburar på Campus Borlänge för att svara på en fråga: Vad ska hända i Borlänges vardagsrum?

Viktor Ganguly, Douglas Forsling och Linnéa Eriksson
Viktor Ganguly, Douglas Forsling och Linnéa Eriksson utgjorde ett av lagen i Case 24. De hade laddat upp för dygnet i glasburen bland annat genom att hoppa över festande och att meditera.

Tävlingen Case 24 ska engagera unga i regional utveckling och inspirera till entreprenörskap. De 15 deltagarna fick efter en inledande övning för att sätta igång idésprutandet sätta sig i fem grupper i glaskontor för att klura på sitt uppdrag – att ta fram en idé i form av ett event, produkt eller funktion som för Borlänge centrum i rätt riktning.

Lösningen ska bidra till att Borlänge centrum blir:

- En hållbar stadskärna

- En levande arena

- Ett centrum där andan från Peace & Love känns året om

Till sin hjälp har grupperna haft hjälp av coacher från organisationer och näringsliv som inspirerat och peppat grupperna under dygnet, som innehållit delmoment och aktiviteter under hela natten. Vid lunchtid på fredagen presenterade grupperna sina case för en jury bestående av representanter ur det lokala näringslivet.

Vinnarlaget kommer att sätta sig med Borlänge kommun och ta konceptet vidare.

Laget kommer också att få åka till Stockholm för studiebesök hos kända företagsledare och politiker för att nätverka och få mer inspiration.

– Men jag tycker framförallt att det är det nätverkande som förekommer under en sådan här händelse som är mest värdefullt, säger Fredrik Remes, projektledare för Case 24.

Bild utifrån glasburen
Lagen var sammansatta för att vara så blandade som möjligt i åldrar och bakgrund och ge största möjliga grogrund för olika infall och idéer.

United3 vann!

När lagen var välkomna ut ur burarna igen var det United3 som hade vunnit.  Deras koncept Vågar du? föll juryn i bäst i smaken. Se motivationen här. United3, som bestod av Ellenor Johansson, Anton Hansson och Marie-Louise Clarquist, föreslog en internationell matfestival som sedan skulle leva vidare i en restaurang där människor kunde träffas över maträtter från hela världen.


Efter 24 timmar i buren stod United3 som vinnare!

Publicerad