Fler får möjlighet att studera – och chansen finns kvar

18 jul 2016 14:00
Första urvalet till höstens program och kurser är nu genomförd.

I Universitets- och högskolerådets pressmeddelande som tidigare publicerats konstaterades att andelen behöriga sökanden ökar samtidigt som fler blir antagna till högskolan. Det har blivit lättare att komma in på högskolan.

- Det är ett positivt besked. Det betyder att betydligt fler får möjlighet att studera, vilket stärker både individen och samhället, säger rektor Marita Hilliges.

12 579 antagna och 7 914 reservplacerade på Högskolan Dalarna ska innan den 30 juli svara på sitt ansökningsbesked för att behålla sin plats. Totalt sökte 27 927 till Högskolan Dalarna och höstens program och kurser 2016. Men det finns fortfarande möjlighet för de som missat att anmäla sig att göra en ”sen anmälan” till de program och kurser som har platser kvar.

- Den som vill anmäla sig till en utbildning som det finns platser kvar på kan göra det på antagning.se. Anmälan placeras då i kö utifrån den dag den inkom, och det är ”först till kvarn” som gäller. Är man riktigt sent ute kan man kontakta Högskolan direkt, säger Ulrica Momqvist, kommunikationschef vid Högskolan Dalarna.

För mer information om vilka program och kurser som fortfarande är öppna för sen anmälan, se: antagning.se.

Publicerad