Framtidskonferens och mässa på Högskolan Dalarna

18 nov 2015 18:27
För tredje året i rad arrangeras Next Generation Learning Conference på Högskolan Dalarna. Konferensen syftar till att uppmärksamma innovativt lärande med ny teknik, ett område inom vilket Högskolan ligger i framkant.

Konferensen är ett samarbete mellan Högskolan Dalarna, Kungliga Tekniska Högskolan och Umeå Universitet. Den pågår mellan den 18 och 19 november och gästas av en handfull intressanta föreläsare. Två av dem är Staffan Selander, landets första professor i didaktik, Stockholms universitet, och Maria Landgren, chefsstrateg på VINNOVA, Sveriges innovationsmyndighet. Staffans föreläsning inledde konferensens första dag:

– Problemet är inte längre all information som finns, problemet är att samla ihop människor som nyttjar informationen, säger Staffan Selander.

– Högskolan Dalarna, Stockholms universitet och Umeå Universitet är kunskapstunga universitet och kan jämföras med till exempel Karolinska Institutet, som dessutom är ett forskningsinstitut, tillägger han.

Mer än bara konferens

Aktiviteterna under de två dagarna kommer att kretsa kring NGL, Nästa generations lärande. Morgondagens teknik och den ökade digitaliseringen är därför några av de ämnen som kommer att diskuteras. 

Utöver konferensen arrangeras även en mässa där flertalet organisationer och företag medverkar med montrar och informationsmaterial, bland andra Ping Pong, Netsmart, Urkund och Inspera.

Text och bild: Martina Wiklund

Publicerad