Högskolans första egna doktor examinerad

25 nov 2013 10:29
Efter tre timmars disputation och 45 minuters överläggande av betygsnämnden på fredagseftermiddagen var Mengjie Han godkänd. Han är den förste att ta en doktorsexamen vid Högskolan Dalarna.

Mengjie Han
En glad Mengjie Han kommer till Campus Borlänge från Tenoren, där disputationen ägde rum.

 Mark Dougherty, professor i datateknik vid Högskolan Dalarna och sittande i betygsnämnden, konstaterade efter att ha förklarat Mengjie Han som godkänd att han nu är historisk som den förste att inneha en doktorsexamen vid Högskolan Dalarna.

Efter totalt fem års studier vid Högskolan Dalarnas campus i Borlänge väntar nu en fortsättning på forskningsspåret för Mengjie Han.

– Jag har några forskningsansökningar som jag väntar på att få svar om. Om de blir godkända så stannar jag, säger Mengjie Han.

Högskolan Dalarna fick förra året sin första doktorsexamensrätt beviljad i mikrodataanalys. Det är ett kunskapsområde där statistik processas för att få fram ett beslutsunderlag, vilket bland annat kan leda till effektivare samhällsplanering.

Mengjie Han har utvecklat modeller som bland annat gör det möjligt att avgöra hur samhällsservice ska lokaliseras i Dalarna för att göra den optimalt tillgänglig med tanke på fördelningen av befolkningen och vägnätet.

Mengjie Han
Kollegor och vänner väntade med gratulationer, blommor och tårta på Mengjie Han i kafeterian.

Mark Dougherty
Mark Dougherty förklarar Mengjie Han godkänd efter den tre timmar långa disputationen.

 


Publicerad