Introduktionsdagarna är igång

01 sep 2014 14:56
Stämningen var hög och förväntansfull på måndagen när alla nya studenter hälsades välkomna till Högskolan Dalarna. Nu väntar två veckor av introduktion, där allvar blandas med lek, fest och galna tävlingar.

Rektor Marita Hilliges började med att hälsa studenterna som ska läsa i Borlänge välkomna i Galaxen i Borlänge, för att någon timme senare välkomna studenterna i Falun i Lugnetkyrkan vid campusområdet. 

Rektor berättade kort om Högskolan och om Dalarna. Hon valde att hålla sitt tal på engelska, eftersom Högskolan har många utlandsstudenter.

- Vi har höga förväntningar på er, sade Marita Hilliges, men påpekade också vikten av att våga misslyckas.

- Att misslyckas och försöka igen är vägen till framgång.

Studentkårens ordförande David Holman tog över och gav en snabb introduktion till kårens verksamhet i Falun och Borlänge. Han berättade också om det stundande programmet under introduktionsdagarna, med bland annat skattjakt, såpafotboll och brännboll på dagtid och andra festligheter kvällstid.

Under introduktionsdagarna ges olika informationspass klockan 15 varje dag, med sådant som är nyttigt att känna till för den som är ny på Högskolan, till exempel om studenthälsan, studieteknik, datoranvändning, rättigheter och skyldigheter.

Publicerad