Idag firande Högskolan Dalarna Språk- och mångfaldsdag

26 sep 2014 17:25
Med mat från världens alla hörn och en professor som vigt sin karriär åt att förstå fördomarnas mekanismer firade Högskolan Dalarna traditionsenligt Språk och mångfaldsdagen.

Tyskarna kanderade mandlar och svenskarna bjöd på turkisk peppar. Stämningen var hög bland de internationella borden på campus Falun.

– Jag tänker såhär, först plågar jag dem lite med saltlakrits innan de får prova det svenska kökets största framgång, dillchips, berättar studentkårens ordförande David Holman.

Själv var han mest imponerad av de franska studenternas crepes. Talande nog var de slut när vi besökte de internationella studenternas presentation av respektive länders specialiteter på campus Falun.

Istället för crepes kunde vi trösta oss med en inspirerande och tankeväckande förläsning från Nazar Akrami, Phd och verksam på institutionen för psykologi vid Uppsala Universitet. Temat var fördomsfullhet och fri vilja. Nazar guidade oss genom fördomarnas mekanismer och de mänskliga krafter som ligger bakom dem.  Föreläsningen hölls två gånger under dagen. Först på campus Borlänge och därefter i Högskolans nya bibliotek vid campus Falun.

Under dagen deltog även andra viktiga organisationer från Dalarna för att informera om till exempel autism, ADHD och psykisk hälsa.

Länk till Nazar Akramis föreläsning.

Publicerad