Internationellt tema på Högskolan Dalarna

30 sep 2015 14:19
Under onsdagen arrangerades den årliga Språk- och mångfaldsdagen på campus i Falun och Borlänge. Dagens aktiviteter inkluderade bland annat provsmakning av internationell mat och möjlighet att träffa utbytesstudenter.

Årets gästföreläsare var elitidrottaren Christian Hedberg.

Korridoren på campus i Borlänge var full av dignande bord och nyfikna gäster. Mat från olika delar av världen samsades om uppmärksamhet och vid ett av borden stod utbytesstudenterna Sharon Mwamburi, 28 och Gloria Kouo, 26, från Kenya. Sharon studerar tredje året International Tourism Management och Gloria läser andra året Business Intelligence.

– I dag bjuder vi på Pilau, en rätt från Afrikas kust gjord på ris, kött och tomat, kryddad med vitlök och peppar, berättar Sharon.

De understryker att en dag på temat kultur, språk och mångfald är viktigt.

– Det är ett bra initiativ att anordna en dag som samlar olika människor. Men det vore också roligt med en speciell dag där alla engagerar sig ännu mer. Kanske klä sig i kläder specifika för sitt land, säger Gloria.

Många på plats

På plats under dagen var också HSO, Handikappföreningarnas samarbetsorgan, Högskolans språkcaféer och Dalarnas studentkår. Särskilt inbjuden var Christian Hedberg som föreläste om sin resa som funktionsnedsatt och elitidrottsman.

Text och foto: Martina Wiklund

Publicerad