Jimmy: Ska du läsa byggteknik? Välj Högskolan Dalarna!

03 jun 2015 08:00
Jimmy Granlund kommer från Offerdal i Jämtland men bor i Falun under studietiden. Om en vecka flyttar han till Östersund. Jimmy studerar på byggarbetsledarprogrammet vid Högskolan Dalarna.

Byggarbetsledarprogrammet är utformat för att ge en hög byggteknisk förståelse och kunskap om både hus- och markbyggande samt hur man leder personal och entreprenörer vid genomförandet av byggprojekt.

Varför valde du den utbildningen?

Efter att jobbat inom många olika branscher i 10 år, kände jag att det var dags att studera vidare och jag visste att det var byggbranschen jag trivdes bäst i. Intresset för byggteknik var stort. Jag ville bli den som håller i projekten eller ligger bakom projekten istället för att stå för det praktiska, hellre leda projekt än konstruera.

Hur trivs du på utbildningen?

Väldigt bra. Mitt val känns rätt, även nu med fyra dagar kvar. Utbildningen är bra med lärare som har anknytning till branschen och många kurser har moment som är tagna direkt från verkliga byggprojekt.

Varför valde du Högskolan Dalarna?

Tre saker:

1) Bredden på utbildningen var tilltalande, innehållet kändes helt rätt för mig

2) Den var två år.

3) Fästmön hade krav på bra förutsättningar för att utöva längdskidåkning.

Hur är det att studera vid Högskolan Dalarna?

Väldigt trivsamt. Det är bra uppbyggt med fräscha och bra lokaler. Engagerande lärare och bra studiemiljöer, Faluns bibliotek är min favorit vid egenstudier.

Vad är det bästa med Dalarna?

Det är trevligt folk i Dalarna. I Falun är Lugnet med alla evenemang varit suveränt Dessutom en mysig stad att bo i också. I Borlänge har jag nästan bara varit i skolan, så jag säger högskolan.

Vad gör du på fritiden när du inte studerar?

Tränar, jagar och fiskar

Vad vill du arbeta med i framtiden?

Arbetsledare, platschef eller projektkonsult inom bygg

Har du något tips till dem som ska välja utbildning?

Ska ni läsa byggteknik? Välj Högskolan Dalarna!

Utgå från vad du vill jobba med.

Läs igenom kursinnehåll för respektive program.

Publicerad