Öppet hus lockade länets gymnasieelever

15 okt 2015 18:21
Högskolan Dalarna bjöd i veckan in länets gymnasieelever till öppet hus för att visa upp både lokaler och studiemiljö, men framförallt de olika programmen och ge en bild av hur livet som högskolestudent kan se ut.

– Jag är fortfarande väldigt osäker på vad jag ska göra efter gymnasiet så det här är en bra chans för mig att få en bild av högskolan och se vilka möjligheter jag har i framtiden, sade Linnéa Carlsson som studerar på Leksands gymnasium.

Madeleine Jansson, som är studentrekryterare på Högskolan Dalarna, hoppas att de med ett öppet hus kan införliva lite trygghet inför framtiden och samtidigt väcka nyfikenhet för fortsatta studier.

– Förhoppningsvis är ett sådant här evenemang jätteviktigt för eleverna. Vi ser det som en chans att uppmärksamma Högskolan Dalarna, att informera om alla program och att ta till vara på den kompetens som vi faktiskt har i Dalarna. Många vill stanna i länet och vi vill göra det möjligt för dem att kunna göra det, berättar Madeleine Jansson.

Det var ett fullspäckat program som väntade länets elever under hela dagen med bland annat presentation av högskolan där eleverna fick tillfälle att intervjua högskolestudenter.  Eleverna deltog även i gruppövningar och workshops utifrån valt intresseområde. Något som Madeleine Jansson tror vara en effektiv pedagogik. 

– Eleverna tycker det är roligt om de får göra något praktiskt när de är här, så vi vill gärna möta det, säger Madeleine Jansson.

Överlag var det en dag med positiv respons och många funderingar bland alla de gymnasieelever som besökte campus Falun denna dag.

– Jag är lite nyfiken på deras medieprogram, sade Linnéa Carlsson.

– Jag tycker det är kul och se vilka yrken man kan utbilda sig till. Det vore roligt om jag upptäckte ett yrke eller program som inte syns så mycket, eller som jag inte visste fanns, säger kompisen Linnéa Näs, som studerar på Lugnetgymnasiet.

Text och bild: Therésa Persson 

Publicerad