Oskar Klavebäck: Jag vill arbeta med Start-ups och företags utveckling/expansion

05 nov 2014 08:00
Oskar Klavebäck är 24 år och kommer från Knivsta men bor nu i Uppsala och studerar andra terminen på Entreprenöriellt företagande 120 hp vid Högskolan Dalarna

Entreprenöriellt företagande är ett program för de som vill starta och/eller driva småföretag. Studenterna får insikt i och förståelse för de krav från kunder, medarbetare och samhälle som påverkar ett företag. Programmet håller kontinuerligt och parallellt, fokus på teori och handling genom bland annat en intensiv kontakt mellan företagare och studenter.

Varför valde du Entreprenöriellt företagande?

Jag är väldigt intresserad av entreprenörskap och har under min tid på Uppsala Universitet gjort några projekt om entreprenörskap som innebar att mitt intresse stimulerades ännu mer.

Hur trivs du på utbildningen?

Jag gillar kombinationen mellan entreprenörskaps teorier och ekonomi, det tilltalar mig väldigt mycket. Det är otroligt skönt att läsa på distans, första terminen var jag närvarande på alla livesända föreläsningar. Denna termin har det blivit att se föreläsningarna i efterhand när det passar mig. 

Varför valde du Högskolan Dalarna?

Högskolan i Dalarna var en av få som erbjöd ett programmet så valet blev självklart.

Hur är det att studera vid Högskolan Dalarna?

Jag studerar på distans så jag besöker aldrig campus. Vi använder oss av olika onlineverktyg så som Fronter och Adobe Connect.

Vad gör du på fritiden när du inte studerar?

Jag jobbar mycket och är engagerad en del i studentlivet här i Uppsala.

Vad vill du arbeta med i framtiden?

Ett av mina största intressen är Start-ups och företags utveckling/expansion, det är även det jag vill jobba med.

Har du något tips till dem som ska välja utbildning?

Entreprenöriellt företagande är en rolig utbildning, som ger stor flexibilitet men kräver bra disciplin för att hänga med. Företagande är väldigt roligt och utbildningen ger en bra teoretisk grund med mycket ekonomi.

Publicerad