Stolta studenter firade sin examen

05 jun 2014 17:54
Den största salen på Galaxen i Borlänge var fylld till bristningsgränsen när alla avgångsstudenter på Högskolan Dalarna firades på torsdagen. Ett vimmel av blommor, kostymer, ballonger, festliga klänningar och varma kramar.

– Studenttiden är en tid rik på utmaningar, nu har ni klarat det. Det är ni som kommer att utveckla och leda vårt samhälle, bygga vår framtid. Tack för att ni under en tid valde att vara en del av Högskolan Dalarna och välkomna tillbaka, sade styrelsens ordförande Peter Samuelsson.

En och en ropades studenterna upp på scenen och fick ta emot diplom och lyckönskningar. Studentkårens ordförande David Holman kämpade väl med långa namnlistor. Och han gav sin syn på studietiden: 

– Vad man lär sig är inte det viktigaste, men när man studerar lär man sig ett sätt att tänka och att skaffa kunskap. Alla bra stunder, alla fina vänner, det är vad man minns efteråt. Thank you, and don´t panic.

En som inte fått nog av pluggandet är Bruno Troitino från Spanien. Han har läst Solar Energy Engineering, och ska ägna sommaren åt att studera i Norge. Sedan vill han bygga på utbildningen med ytterligare ett år.

– Min plan är att söka jobb här i Sverige så småningom. Jag tror solenergin har goda utvecklingsmöjligheter här, säger Bruno Trointino.

Sofie Johansson, Sanna Eriksson och Linn Skoglund har läst Personal- och arbetslivsprogrammet i tre år. Även deras arbetsmarknad ser ljus ut.  

– Jag skulle helst vilja jobba på något stort företag, där man har möjlighet att bli specialist inom något område. Det blir ett nytt lärande nu när man kommer ut i arbetslivet, säger Sofie Johansson.

Efter ceremonin minglade studenterna runt bland vänner och släktingar med bubbel och snittar. Tog emot gratulationer och log, vandrade ut i den svenska sommaren. Redo att börja bygga framtiden. 

Text och bild: Erika Hagegård

Publicerad