Therese Glad: Jag ska jobba inom IT, det är en sak som är säkert

12 nov 2014 08:00
Therese Glad kommer från Gävle med bosatt sig i Borlänge för att studera andra året på Systemvetenskapliga programmet vid Högskolan Dalarna.

Systemvetenskapliga programmet är ett program där studenterna lär sig att självständigt analysera, planera och genomföra systemutvecklingsarbete för att t ex designa, utveckla, testa och förvalta informationssystem. Studenterna fördjupar sig även i tekniker som krävs för att utveckla webb- och mobila applikationer.

Varför valde du Systemvetenskapliga programmet?

Jag ville utbilda mig inom ett område med bra jobbmöjligheter i framtiden. IT är ett stort område där utvecklingen går extremt snabbt framåt och nya jobb föds hela tiden. Jag kände snabbt att det var just IT som jag skulle satsa på. Att det just blev Systemvetenskap var faktiskt bara en slump.

Hur trivs du på utbildningen?

Jag trivs väldigt bra på utbildningen! Det är svårt och riktigt jobbigt ibland, men för det mesta är det väldigt kul. Det är en bra blandning mellan både teoretiska kurser och praktiska kurser.

Varför valde du Högskolan Dalarna?

Jag valde faktiskt inte Högskolan Dalarna som mitt förstahandsval, men det var här jag kom in och jag valde att tacka ja. Och såhär i efterhand är jag väldigt glad att det var just här jag hamnade, för det hade inte kunnat bli bättre.

Hur är det att studera vid Högskolan Dalarna?

En sak jag värderar väldigt mycket med att studera på Högskolan Dalarna är närheten med lärarna. Min syster studerar vid ett av Sveriges större universitet och enligt henne har studenterna där inte alls samma relation med lärarna som vi har här på Högskolan. Att lärarna på Högskolan Dalarna faktiskt tar sig tid att lära sig allas namn gör att jag som student känner mig sedd.

Vad är det bästa med Dalarna och Borlänge?

Det bästa med att bo i en mindre stad som Borlänge är gemenskapen. Här är alla som en enda stor familj! Jag gillar även att allt är så centralt i Borlänge. Jag bor i ett lugnt villaområde, men har ändå bara fem minuters avstånd till både staden, kupolen och Högskolan.

Vad gör du på fritiden när du inte studerar?

Jag tränar mycket, och umgås med kompisar varje dag.

Vad vill du arbeta med i framtiden?

Jag ska jobba inom IT, det är en sak som är säkert, men exakt var jag kommer hamna och med vad jag kommer jobba är väldigt oklart. Det återstår att se i framtiden!

Har du något tips till dem som ska välja utbildning?

Välj något som du tycker låter roligt och intressant, men försök även att ha bra koll på vilka områden det behövs arbetskraft inom.

Publicerad