Vårterminen igång på Högskolan Dalarna

18 jan 2016 14:44
På måndagsmorgonen inleddes vårterminen på Högskolan Dalarna. De nya studenterna från olika delar av världen välkomnades till tonerna av traditionellt fiolspel och strax efter klockan 9 tog Högskolans rektor Marita Hilliges vid.

Trots den bistra kylan var Lugnetkyrkan full av förväntningsfulla, nya studenter. På plats var även studentkåren med representanter från campus i både Borlänge och Falun. Rektor Marita Hilliges höll ett inspirerande tal i vilket hon underströk Högskolans och regionens kulturella värde.

– Att vara student på Högskolan Dalarna innebär ett rikt kultur- och fritidsliv. Kom ihåg att ha riktigt roligt, uppmanade hon.

"Har alltid tyckt om Dalarna" En av de nya studenterna i skaran talade varmt och gott om Dalarna. Emelie Kjellström från Nyköping ska de närmaste åren läsa sjuksköterskeprogrammet.

– Jag sökte till Högskolan Dalarna eftersom jag alltid tyckt om Dalarna, dess natur och själva lugnet, säger Emelie Kjellström.

– Det ska bli jättekul att träffa klassen och lära känna nya vänner, tillägger hon.

Till vårterminens program och kurser har totalt cirka 16 000 studenter hittat till Högskolan Dalarnas utbildningar, både på campus och distans. Nu väntar en fullspäckad termin för samtliga.

Text och foto: Martina Wiklund

Publicerad