Spanska

NYHET!

Höstterminen 2015 erbjuder vi en grundläggande kurs i spanska! Kursen vänder sig till dig som saknar behörighet att söka till spanskastudier på akademisk nivå (d.v.s. ”Spanska I”, som tidigare hette ”A-nivå"). Kursen lämpar sig även för dig som redan har läst steg 3 på gymnasiet eller Komvux, men som känner att det är nödvändigt att repetera och fräscha upp gamla kunskaper. Klicka på länken ”Kursutbud HT15” till vänster för mer information.

Oavsett var du befinner dig i världen kan du studera spanska hos oss. Vid Högskolan Dalarna erbjuder vi nätbaserad utbildning vilket innebär att samtliga föreläsningar och seminarier sker på olika virtuella läroplattformar. Kurserna har inga fysiska träffar, inte ens för examination. Däremot består kurserna av obligatoriska seminarier på bestämda tider. Du kan välja fristående kurser inom språkfärdighet, litteratur och kultur och studera från 7,5 till 30 poäng per termin. På grundnivå 2 (före dettta C-nivå) har du möjlighet att välja mellan en helt litterär eller språkvetenskaplig inriktning. Detta gör att du blir mer förberedd för studier på avancerad nivå inom ett av dessa områden. Om du läser spanska grundnivå 2 hos oss (före detta C-nivå) kan det även ingå som huvudområde i en filosofie kandidatexamen.

Många av våra lärare kommer ursprungligen från spansktalande länder, vilket borgar för en genuin språkupplevelse.

På vår hemsida (Studenter talar) kan du möta studenter som själva berättar hur de tyckte det var att studera spanska hos oss.

Information om tekniken som krävs för att studera på distans.