Idrott och hälsa

Idrott & hälsa

Högskolan Dalarna utbildar  framtidens tränare inom idrott och hälsobranschen  samt framtidens lärare i idrott och hälsa.

Som lärare i ämnet idrott och hälsa krävs kvalificerade ämneskunskaper men också djup kunskap om de pedagogiska och didaktiska utmaningar som behöver övervinnas för att hjälpa elever att utveckla de förmågor som utgör ämnets syfte.
Att arbeta som framgångsrik tränare, ledare eller att vara aktiv i den moderna idrotten är en spännande  utmaning. Vi människor flyttar hela tiden gränsen för vad vi klarar av. Därför krävs allt mer kvalificerad kunskap för dig som vill bli framgångsrik som tränare eller aktiv inom idrott och hälsa.

Bättre plats att studera idrott och hälsa på än på Högskolan Dalarna kan du knappast hitta. Här är idrott som studieområde stort. Utanför fönstret har du Lugnets idrottsanläggning, en av landets  största, med möjlighet att utöva ett stort antal idrotter. Några steg till och du befinner dig i Lugnets naturreservat med möjlighet till friluftsaktiviteter och rekreation.
.

Program

Grundnivå 

Kurser

Idrotts- och hälsovetenskap