or
Bibliography for:
Approved 26 Aug 2024

Working Environment, Ergonomics and Nutrition (GIH395)

H3KAN (Autumn 2024, 50%, Day, Distance, Falun, Round 1, ORD)

Literature

  • Arbetsmiljöverket (2012a) Belastningsergonomi (AFS 2012:2). Arbetsmiljöverkets föreskrifter om belastningsergonomi och allmänna råd om belastningsergonomi. ( 44 s).
    Text
  • Arbetsmiljöverket (2017) Arbetsmiljön i skolan. (16 s.).
    Text
  • Skolinformation (2021). Arbetsmiljö-så funkar det (A5-format, 45 s).
    Text
  • Myndigheten för arbetsmiljökunskap (2022). Arbetsmiljökunskap i grund- och gymnasieskolan. Rapport 2022:4 (32 s).
    Text
  • Enghardt Barbieri, H (2013). Synen på bra matvanor och kostråd- en utvärdering av Livsmedelsverket. Rapport nr 22. Sweden: Livsmedelverket, National Food Agency..
    Text
  • NNR (2012) Nordiska Näringsrekommendationer. Rekommendationer om näring och fysisk aktivitet. Livsmedelsverket. (79 s.)..
    Text
  • Rosen, M (2004). Mat och hälsa i undervisningen -skolan och lärarutbildningen. Rapport nr 13. Sweden: Livsmedelsverket..
    Text
  • Sepp, H., Hoijer, K & Wendin, K. (2016) Barns matvanor ur ett sensoriskt och pedagogiskt perspektiv. Rapport nr 11. Sweden: Livsmedelverket, National Food Agency..
    Text
  • Sveriges kommuner & landsting (2018) Skol-OSA: Ett skolanpassat stödmaterial till Arbetsmiljöverkets föreskrifter om Organisatorisk och Social Arbetsmiljö (AFS 2015:4) (28 s.).
    Text

Reference literature

  • Abrahamsson, L. (Ed.). (2013). Näringslära för högskolan : från grundläggande till avancerad nutrition (6th ed.). Stockholm: Liber. ISBN: 9789147105205
    Book / Anthology