Aktuella lunchwebbinarier, konferenser och workshops inom SUD

SUD erbjuder kompetensutveckling genom ämnesaktuella lunchwebbinarier, konferenser och workshops så som återkommande Lunch & Learn, FoU-marknader, Socionomdagar, föreläsningar och återkoppling av forskningsprojekt inom Socialtjänstforskningsfonden (STFF).

Lunchwebbinarier, konferenser & workshops

Om Lunch & Learn

Lunch & Learn är ett nytt arbetssätt hos SUD som innebär följande:

  • Live-sända lunchwebbinarier där forskare och praktiker möts.
  • Panelen samtalar om ett aktuellt forskningsämne.
  • Syftet är att lyfta och inspirera såväl yrkesutövare som forskare.
  • Du som deltar får ökad kunskap i att tolka och argumentera för din verklighet och vardag med hjälp av vetenskapliga perspektiv.
  • Målgruppen är yrkesverksamma, forskare och studenter.
  • Ingen anmälan krävs och deltagandet är kostnadsfritt.

Här berättar Elin Johansson, verksamhetsledare SUD & Amanda Frank, samordnare SUD i en kort hemsnickrad videoinspelning vad Lunch & Learn innebär:

Kommande

20 februari: Lunch & Learn om anhörigstöd

Vårens första lunchwebbinarium, Lunch & Learn, handlar om hur vi kan skapa goda förutsättningar för anhöriga som vårdar en närstående.

Huvudgäst i samtalspanelen är Marcus Falk Johansson, Fil. dr i vårdvetenskap och universitetslektor i socialt arbete vid Högskolan Dalarna.

Webbinariet är kostnadsfritt och ingen anmälan krävs.

Tid: 12.00-12.45

Plats: https://du-se.zoom.us/j/68909193547

27 mars: Lunch & Learn om digital teknik i hemtjänsten

Vårens andra lunchwebbinarium handlar om hur kopior i datormiljö av äldres behov i det dagliga livet, så kallade digitala tvillingar, kan användas för att utveckla en personcentrerad hemtjänst.

Huvudgäst i samtalspanelen är Johan Borg, docent och lektor i medicinsk vetenskap vid Högskolan Dalarna. 

Webbinariet är kostnadsfritt och ingen anmälan krävs.

Tid: 12.00-12.45

Plats: https://du-se.zoom.us/j/64761616124

10 april: Lunch & Learn om tilliten till socialtjänsten

Vårens tredje lunchwebbinarium handlar om hur vi kan stärka tilliten till socialtjänsten för att skapa ett tryggare samhälle. Under lunchwebbinariet diskuteras preliminära resultat i det forskningsprojekt som finansieras av Socialtjänstforskningsfonden genom SUD. 

Huvudgäster i samtalspanelen är Ali Abdelzadeh och Erik Lundberg, båda docenter och lektorer i statsvetenskap vid Högskolan Dalarna. 

Webbinariet är kostnadsfritt och ingen anmälan krävs.

Tid: 12.00-12.45

Plats: https://du-se.zoom.us/j/68924160091 

5 juni: FoU-marknad

Torsdag den 5 juni kl 08.30-15.30 bjuder Högskolan Dalarna in till FoU-marknad på campus Falun. Inbjudan vänder sig till dig som är yrkesverksam inom socialt arbete och näraliggande hälso- och sjukvård.

Evenemanget ger möjlighet till kompetensutveckling, verksamhetsutveckling, nätverkande och rekryteringsmöjligheter. Du får dessutom ta del av forskning, kvalitets- och utvecklingsarbeten samt studenters examensarbeten. 

Inbjudan skickas ut i slutet av januari med mer information.

Tidigare

5 november: Våldsförebyggande arbete och hållbara implementeringsprocesser

Forskningscentrum KunskapsImplementering och PatientSäkerhet (KIPS) och Socialtjänstens Utvecklingscentrum Dalarna (SUD) arrangerar ett seminarium som behandlar yrkesverksammas erfarenheter och forskares kunskap om implementering vid strategiskt arbete mot våld i nära relation.

12 september: Seminarium om implementering av Nära Vård

Forskningscentrum KunskapsImplementering och PatientSäkerhet (KIPS) håller i samverkan med Socialtjänstens Utvecklingscentrum Dalarna (SUD) ett seminarium med temat implementering av Nära vård och som riktar sig främst till alla som är yrkesverksamma inom Region Dalarna, Dalarnas kommuner och Högskolan Dalarna. Vid seminariet kommer bl.a. aktuell forskning inom området att presenteras.

10 september: Workshop om socialtjänstens hantering av våld och barns tillgång till skydd och stöd


SUD's kommundoktorand Sara Quarles van Ufford presenterar resultaten från sin avhandlings fyra delstudier och diskuterar med workshopens deltagare vilken betydelse resultaten har för den egna verksamheten. I filmen nedan kan du se Saras presentation från workshopen:

30 maj: FoU-marknad


Torsdag den 30 maj bjuder Högskolan Dalarna in till FoU-marknad på campus Falun. Inbjudan vänder sig till dig som är yrkesverksam inom socialt arbete och näraliggande hälso- och sjukvård.

Evenemanget ger möjlighet till kompetensutveckling, verksamhetsutveckling, nätverkande och rekryteringsmöjligheter. Du får dessutom ta del av forskning, kvalitets- och utvecklingsarbeten samt studenters examensarbeten. 

27 maj: Boendemiljöer för äldre

Måndag den 27 maj bjuder Socialtjänstens utvecklingscentrum Dalarna (SUD) och Högskolan Dalarna in till en spridningskonferens av resultaten från forskningsprojektet "Boendemiljöer för äldre - Vad har betydelse för personen?". Projektet har pågått åren 2022-2023 i ett samarbete mellan Falu kommun, Borlänge kommun och Högskolan Dalarna i syfte att öka kunskapen om äldres behov.

Konferensen genomförs digitalt och genomlyser allt ifrån projektets bakgrund till resultat om hur vi kan arbeta för att främja välbefinnande och delaktighet. Efteråt följer en gruppdiskussion om resultatens betydelse för den egna verksamheten. 

29 april: Integrerat föräldraskapsstöd i SFI-undervisningen

Måndag den 29 april bjuder Socialtjänstens utvecklingscentrum Dalarna (SUD) och Högskolan Dalarna in till en spridningskonferens av resultaten från forskningsprojektet "Integrerat föräldraskapsstöd i SFI-undervisningen". Projektet har bedrivits i samarbete mellan Borlänge kommun och Högskolan Dalarna under två års tid för att undersöka hur föräldrastödsprogrammet fungerar. 

Under konferensen får du möjlighet att höra om bakgrunden till projektet och dess resultat, ta del av Borlänge kommuns erfarenheter, samt diskutera ämnet med medverkande forskare, kommunrepresentant och övriga deltagare. 

16 och 17 januari: Workshop om att stärka brukardelaktigheten


Amanda Jones är doktorand inom SUD vid Högskolan Dalarna och socialsekreterare i Mora kommun. Hennes doktorandprojekt syftar till att undersöka hur brukardelaktigheten i samordnad individuell planering (SIP) kan stärkas för vuxna personer som har kombinerad psykisk ohälsa och skadligt
bruk/beroende.

Denna workshop ges fysiskt på Campus Falun den 16 januari, eller digitalt den 17 januari för dig som inte har möjlighet att delta på plats. Här har du som arbetar med brukardelaktighet inom kommun eller region möjlighet att ta del av Amandas forskning och diskutera resultaten med andra. 

Senast granskad:
Senast granskad: