Delstudie 2 (intervjustudie)

Har du upplevt rasism i samband med din graviditet, förlossning eller eftervård? Är du vårdpersonal som arbetar eller arbetat inom mödra- och förlossningsvård de senaste tio åren och har tankar om rasism i vården? Dela med dig av dina erfarenheter i en intervju.

Information för deltagare

Om du har upplevt rasism i samband med din graviditet, förlossning eller eftervård kan du beskriva dina erfarenheter i en intervju.

Om du arbetar eller arbetat inom mödra- och förlossningsvården de senaste 10 åren och har tankar kring rasism i vården kan du också vara med i en intervju.

Vad är det för projekt och varför vill ni att jag ska delta?

Forskning från Sverige, Storbritannien och andra länder visar att gravida/nyblivna mammor och nyfödda bebisar som tillhör minoritetsgrupper mår sämre än dem som tillhör majoritetsgruppen. Det är därför viktigt att samla in berättelser om upplevd diskriminering från mödra- och förlossningsvården, för att synliggöra - ofta subtila och omedvetna - processer som leder till sämre vård och ohälsa. Syftet är att använda dessa berättelser för att förbättra vården. 

Forskningspersonsinformation intervjuer kvinnor (pdf)

Forskningspersonsinformation intervjuer vårdpersonal (pdf)

Det är viktigt att du läser igenom forskningspersoninformationen innan du bestämmer dig om du vill vara med i studien. Om du läst och vill delta i en intervju kan du maila till: embarc@du.se.

Anonymitet och etik: Vår policy för deltagarnas integritet och trygghet

Vad händer med mina uppgifter? Dina uppgifter förvaras på ett sätt så att obehöriga ej kan komma åt dem. Eventuella namn på personer eller platser som förekommer i enkät eller intervju byts ut mot pseudonymer. Resultat från studien presenteras på gruppnivå och på ett sätt som gör att du inte kan identifieras.

Hur länge sparas mina uppgifter? Forskningsdata sparas i enlighet med Högskolan Dalarnas riktlinjer, i regel innebär det 10 år. 

Senast granskad: