Arbeta som studentambassadör

Vill du inspirera andra till att börja studera? Som studentambassadör kan du tjäna extra pengar och bidra till studentrekryteringen. Vi söker dig som vill representera högskolan och våra utbildningar på bästa sätt.

Tre studenter som står mot en trävägg och ler.
Linnea Hinz

Bli ambassadör för Högskolan Dalarna

Vi söker ständigt nya ambassadörer som vill ta chansen att skaffa värdefulla erfarenheter, stärka sitt CV och framför allt ha roligt med oss. Genom att delta i Högskolan Dalarnas ambassadörteam får du möjligheten att träffa andra studenter och bygga nätverk för framtiden. Arbetet som studentambassadör är avlönat, flexibelt och fungerar utmärkt att kombinera med studierna.  Varje termin anordnas en social aktivitet för teamet där vi samlas och umgås tillsammans.

If you are an international student, please visit https://www.du.se/en/study-at-du/student-ambassadors/

Vad gör en studentambassadör?

Ambassadörernas uppgift är att bidra till vår studentrekrytering på olika sätt. Nedan följer några exempel på uppdrag:

    •   Deltaga vid olika event såsom utbildningsmässor, Öppet Hus och gymnasiebesök.

    •   Genomföra praktiska uppgifter i samband med event.

    •   Kontakta och prata med presumtiva studenter. 

    •   Deltaga vid möten/workshops och bidra med studentperspektivet.

    •   Skapa digitalt innehåll.

    •   Medverka i kampanjer, nyheter och i våra sociala kanaler.

Som studentambassadör behöver du vara förberedd inför varje uppdrag du tackar ja till och känna engagemang för dem. I din roll inspirerar du andra till högre studier genom att berätta om våra utbildningar och hur det är att studera på Högskolan Dalarna, antingen på distans eller campus. Vi söker dig som är ansvarstagande, professionell och utåtriktad.  

William Nyhlén, studentambassadör

Program: ​​Filmdesign för reklam och information
Kommer från:​​ Huddinge
Studerar i:​​ Falun
 
Vad ser du fram emot under Saco?
Mest ser jag fram emot möjligheten att få träffa många människor på kort tid. Jag tycker att det ska bli fantastiskt kul att prata med ungdomar och försöka inspirera dem att följa sina drömmar. Man vill ju att ännu fler ska hitta det fantastiska programmet just jag läser, det är något jag inte ska sticka under stol med. Men framförallt vill jag krossa eventuella fördomar om att plugga i en mindre stad, fördomar som till exempel jag hade som inbiten stockholmare. 

Har du några förväntningar under dagarna på Saco?
Förväntningarna är att det ska bli tre roliga dagar, där jag både kan inspirera, men även bli inspirerad av personerna jag pratar med! 
 
Varför valde du Högskolan Dalarna?
Jag valde skolan för att jag tyckte att programmet passade mig perfekt. Jag har alltid älskat att sälja, från när jag var liten och sålde jultidningar tills innan jag började plugga och hade olika säljjobb. Jag tycker det är fantastiskt inspirerande att klura ut nya sätt att övertyga en kund om att köpa produkten jag säljer. På mitt program är siktet på just film. Där får jag utlopp för mitt kreativa sinne, och får samtidigt fortsätta sälja!
 
Varför bör man läsa på Högskola/Universitet?
Förutom studierna så utvecklas man även enormt på det personliga planet. Man utökar sitt nätverk och träffar hundratals nya vänner. Innan jag sökte var jag lite osäker på om utbildning var något jag behövde, men i efterhand ångrar jag mig verkligen inte!
 
Hur är det att studera vid Högskolan Dalarna?
Som mediestudent är det fantastiskt att plugga på Högskolan Dalarna. Vi har väldigt kompetenta lärare som ställer upp för studenterna nästan när som helst på dygnet. I en produktion lånade till och med läraren ut sin lägenhet till oss. Men framförallt har vi den bästa utrustningen på marknaden och ett eget Mediehus med enastående rum designade för klippning, grading och musikproduktion. Vi har en egen biograf där vi redovisar våra projekt och hela mediehuset är öppet dygnet runt (på gott och ont). Det blir lätt att man aldrig lämnar skolan. Det är egentligen bara du själv som sätter gränserna för hur mycket du vill lära dig. 
 
Hur är det att vara student i Dalarna?
Att vara student i Dalarna är riktigt kul! Jag tror de flesta vet att staden är fantastiskt vacker och naturen här är oslagbar.
När det gäller det sociala livet här i Falun finns i princip inga gränser för hur mycket du kan engagera dig och vara involverad i studentlivet. Jag har varit allt ifrån lekledare till mentor på Högskolans Introduktionsveckor. Det senaste introt styrde och projektledde jag tillsammans med fyra andra studenter hela introt. Förutom “festlivet” har vi flera föreningar på skolan, som till exempel Student TV och Dalarnas studentradio. Vi har Kårhuset placerat mitt i stan där vi har både chill after schools på onsdagar och club nights på fredagar! 
Där kan man exempelvis testa på att jobba som bartender i Festmästeriet. ja.. Jag kan rabbla på i evigheter. 
 
Vad vill du arbeta med i framtiden?
Egentligen har jag inte bestämt mig än, men drömmen är att ha ett eget produktionsbolag där jag hjälper företag växa med hjälp av smarta reklamfilmer. Läser du det här och behöver kanske en film till ditt bolag? Kontakta mig!
 
Vad gör du på fritiden när du inte studerar?
När jag inte studerar så spelar jag fotboll i lokala laget Bjursås IK eller hänger med kompisar. Men oftast blir det att hänga i skolan. Mediehuset blir lite som en fritidslokal.
 
Vad är ditt tips till de som ska söka utbildning?
Mitt tips är att tänka efter noga. Vad är ditt drömjobb och vad är det som stoppar dig från att nå den drömmen? Ofta är ens största fiende sig själv och ens egna tankar. Ingenting är omöjligt, det handlar bara om drivkraft och motivation. Jag har många vänner som valt skola efter ort, att man kan bo hemma och slippa ta studielån, eller att man vill bo i en stor stad. Välj det programmet som passar dig bäst, du lever bara en gång, se till att skapa förutsättningarna för att kunna jobba för det du verkligen brinner för. Det är det som är det viktigaste. 

Pontus Edvinsson, studentambassadör

Program: Manus för film och TV
Kommer från: Norrtälje
Studerar i: Falun 

Vad ser du fram emot under Saco?
Jag ser fram emot många härliga möten och pratstunder med alla nyfikna människor.
 
Har du några förväntningar under dagarna på Saco?
Oerhörda mängder intryck i en intensiv men trevlig miljö är nog det främsta jag förväntar mig. 
 
Varför valde du Högskolan Dalarna?
Jag hade precis hoppat av mina studier i Uppsala för att söka mig till det jag faktiskt vill plugga, vilket var film i allmänhet och manusförfattande i synnerhet.
Efter lite snabb efterforskning upptäckte jag att Högskolan Dalarna är en av få högskolor med en manusutbildning, och här är jag tre år senare!
 
Varför bör man läsa på Högskola/Universitet?
Det självklara svaret är kanske att det ger en ingång till det yrke eller den bransch man i framtiden vill arbeta i. Men jag skulle säga att studierna är viktiga för att ge en lite perspektiv och möjlighet till personlig utveckling. Man hamnar i en spännande, lärorik miljö bland så många olika, spännande människor som ger en så mycket mer kunskap och erfarenhet än bara det som står i kursplanen.
 
Hur är det att studera vid Högskolan Dalarna?
Det första ordet jag kommer att tänka på är ’socialt.’ Eftersom lärarna och de andra studenterna är så engagerade i ämnena flyter seminarierna och föreläsningarna obemärkt in i varandra. Det finns ett genuint och ömsesidigt intresse mellan lärare och studenter att utvecklas, vilket gör studierna så otroligt roliga och sociala. För mig som mediestudent är variationen mellan teoretiska och praktiska moment även något som gör allt så mycket mer stimulerande.
 
Hur är det att vara student i Dalarna?
Familjärt och nära är kanske ledorden här. Det studiesociala livet är mindre jämfört med stora lärosäten visserligen, men fördelen här är att man inte försvinner i mängden. Man lär känna många fler på ett mer personligt plan och blir en enda stor brokig familj. Ett stort plus är självklart att bo granne med naturen också.
 
Vad vill du arbeta med i framtiden?
Mitt mål är att någon gång skriva och regissera långfilm, men då snackar vi verkligen framtiden. Tills dess kanske jag hamnar inom reklamfilmsbranschen.
 
Vad gör du på fritiden när du inte studerar?
Jag är på olika sätt engagerad i Studentkårens studiesociala verksamhet, men nu börjar det sakta men säkert avta ju närmare jag kommer praktik och examen. Annars har jag ett par filmprojekt som ligger och gror. Det finns utrymme och resurser i skolan att producera film och dylikt vid sidan av studierna, vilket jag och många andra mediestudenter fördriver fritiden med.
 
Vad är ditt tips till de som ska söka utbildning?
Tänk efter noga. Välj något som du faktiskt vill studera och troligen ägna ditt yrkesliv åt. Välj inte något som nån förälder, syskon eller kompis inbillat dig att du vill studera. Med detta sagt, fråga dock folk i din närhet om tips och erfarenheter för att hjälpa dig hitta just din drömutbildning och framtid.

Kunskap gör skillnad

Det är inte alltid lätt att veta vilken framtid man vill ha. Vissa kanske väljer en högskoleutbildning som ger dem möjlighet att förbättra världen. Andra vill helt enkelt ha sitt drömjobb efter studierna. För några är det samma sak. Kunskap är det första steget mot en bättre värld, oavsett om det är i det lilla eller i det stora perspektivet. Vi vill ge dig möjligheten att förändra världen på ditt sätt.

#kunskapgörskillnad

Senast granskad:
Kontakt
Erik Norin
Kommunikatör
Senast granskad: