Kursen innehåller en översikt i mjukvarutest, benämningar, verktyg och standards, samt varför man genomför mjukvarutest. Vidare behandlas hur mjukvarutester utförs teoretiskt och praktiskt i syfte att förbättra mjukvarans kvalitet i olika utvecklings- och driftssituationer.
Vilka standarder, verktyg, typer och testmetoder som finns beskrivs. Olika nivåer av test och krav (funktionella och icke funktionella) samt hur testdokumentation skrivs belyses. Ämnen som behandlas förutom själva testgenomförandet är sammanhangets påverkan på test, principer, planering och testledning samt testmiljöer, testdata och automatiserade tester.
Ett fokusområde i kursen är att skriva programkod för komponenttester (enhetstester, modultester och klasstester). Till exempel via testdriven utveckling (Test-Driven Development, TDD). Detta kan ske mot både egen eller annan parts källkod. Kunskap i test- och mockingramverk, versionshanteringssystem, samt olika slags utvecklingsverktyg behövs för att kunna planera, strukturera och utföra dessa tester på ett effektivt sätt.
Ett projektarbete i grupp genomförs där man redovisar ett arbete där man fördjupat sig i ett utvecklingsprojekt, någon specifik teknik eller hjälpmedel som används i samband med mjukvarutest.
Litteraturlistor publiceras senast 1 månad innan kursstart.
Till litteraturlistanKontakta oss om du har frågor om utbildningen eller frågor som rör ansökan.
support@du.se
023-77 80 00
På du.se använder vi kakor (cookies) för att ge dig en bra upplevelse på vår webbplats. Med hjälp av webbanalys kan vi anpassa webbplatsen ytterligare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.