Lärandemål
Det övergripande målet med projektarbetet är att studenten inom givna ramar ska utföra ett arbete av utvecklingskaraktär och därigenom tillämpa tidigare förvärvade kunskaper och färdigheter samt tillgodogöra sig ytterligare kunskaper inom området energiteknik. Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- Identifiera ett vetenskapligt intressant område att undersöka och med stöd av handledare formulera ett forskningsproblem.
- Utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt färdigställa ett skriftligt arbete i energiteknik
- Kritiskt och systematiskt inhämta och bearbeta information från relevant litteratur.
- Välja metod och reflektera över valet utifrån vetenskaplighet.
- Identifiera sitt behov av ytterligare kunskap.
- Kritiskt och systematiskt granska och värdera eget och andras arbete med hänsyn till vetenskapliga aspekter och kommunicera resultatet i dialog med andra.
Innehåll
Kursen utgörs främst av ett självständigt arbete (inklusive problemformulering, litteraturstudie, projektspecifika studier, genomförande, analys och dokumentation) som kan utföras enskilt eller i par, företrädesvis i samverkan med näringslivet eller forskare vid högskola/universitet. Som stöd i arbetet tilldelas en handledare på högskolan. Om arbetet genomförs i samarbete med näringslivet, kan även en extern handledare från denna part utses. Arbetet ska ha en tydlig relevans till området energiteknik.
Examinationsformer
Skriftlig rapport, redovisning och opponering. (15 hp)
Arbetsformer
Sjävständigt projektarbete motsvararande 10 veckors heltidsarbete.
Betyg
Som betygsskala används U, 3, 4, 5.
Förkunskapskrav
- Aktiva elnät, 7,5 hp grundnivå, Elkraftteknik 7,5 hp grundnivå, Förnybar kraftgenerering 7,5 hp grundnivå och Industriell värmeteknik 7,5 hp grundnivå
- Hållbara energisystem, 10 hp, grundnivå
Övrigt
Kan ej tillgodoräknas i en examen i energiteknik på Högskolan Dalarna.