Lärandemål
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- i tal och skrift teoretiskt motivera samt i tillämpad form visa förtrogenhet med vetenskapligt hantverk
- på ett välstrukturerat sätt i skrift redovisa för ett utvalt delområde inom ramen för huvudområdet Ljud- och musikproduktion
- planera, genomföra och redovisa ett examensarbete
- genomföra välstrukturerad kritisk och konstruktiv granskning av vetenskapliga arbeten.
Innehåll
Under kursen initieras, planeras och genomförs en självständig undersökning med stöd av handledare, som redovisas i form av ett examensarbete. Inom ramen för examensarbetet finns möjlighet att genomföra en audiovisuell produktion som del av undersökningen. Avslutningsvis försvaras examensarbetet offentligt vid ett slutseminarium vilket även inbegriper opponering på ett annat examensarbete.
Examinationsformer
Kursen examineras fortlöpande genom aktivt deltagande på seminarier, i handledning samt inlämningar av skriftliga inlämningsuppgifter. Examensarbetet examineras genom att studenten försvarar sitt examensarbete vid ett slutseminarium.
Arbetsformer
Arbetet på kursen bedrivs i form av föreläsningar, seminarier och handledning samt ett obligatoriskt slutseminarium.
Betyg
Som betygsskala används U–VG.
Förkunskapskrav
- 90 hp inom huvudområdet Ljud- och musikproduktion, inklusive kursen Vetenskaplig uppsats i Ljud- och musikproduktion, 7,5 hp
Övrigt
Ersätter delkurs 3 Kandidatexamensarbete, 15 hp i kursen Fördjupningskurs i Ljud- och musikproduktion med kandidatexamensarbete, 30 hp (GLP2FZ).
Rätten till handledning upphör i och med att kursen avslutas.