Lärandemål
- med egna ord och på ett välstrukturerat sätt diskutera musik och musikproduktion i relation till teoretiska perspektiv på och vetenskapliga studier om musikgenrer och genrebegreppet
- planera, genomföra och presentera ett fältarbete vid en musikhändelse, samt diskutera och problematisera denna som musikalisk, social och kulturell företeelse
- planera, genomföra och redovisa en produktion med musik i en vald genre.
Innehåll
I kursen möter studenten musik och musiker från olika miljöer och kulturer, med stöd i litteratur om genrebegreppet, kulturvetenskaplig musikforskning samt inspelningar. I kursen ingår moment om etnografiskt fältarbete, audiovisuell presentation samt en egen inspelningsproduktion i en för studenten mindre känd genre.
Examinationsformer
Kursen examineras genom skriftliga och audiovisuella inlämningsuppgifter samt en musikproduktion med tillhörande skriftlig dokumentation. Som en del av examineringen ingår också att muntligt och skriftligt reflektera över egna och andras texter i forumdiskussioner och seminarier.
Arbetsformer
Kursens arbetsformer är föreläsningar och workshops/frågestunder samt obligatoriska seminarier, forumdiskussioner och audiovisuellt produktionsarbete.
Betyg
Som betygsskala används U–VG.
För att få betyget Väl Godkänt (VG) på hela kursen, krävs VG på modul 3 samt minst en av de övriga modulerna.
För att kunna få VG på vardera modul måste de examinerande uppgifterna vara inlämnade inom föreskriven tid.
Betygsrapportering:
Modul 1: Introduktion till genrebegreppet - 1 hp
Modul 2: Fältarbete om en musikgenre - 3 hp
Modul 3: Musikproduktion i en vald genre - 3,5 hp
Förkunskapskrav
- 52,5 hp inom huvudområdet Ljud- och musikproduktion
Övrigt
Ersätter LP1075.
Motsvarar kursen Möten med skilda musikgenrer för Musik- och ljuddesign, 7,5 hp.