1. Den moderna och samtida globaliseringens historia
Allen, R. (2011). Global economic history: a very short introduction. Oxford: Oxford University Press.
Bok / Antologi
Conrad, S. (2015). Globalhistoria : en introduktion. 1 uppl. Lund: Studentlitteratur. ISBN: 9789144101644
Bok / Antologi
Crouch, C. (2020). Globalisering under press. 1 uppl. Göteborg: Daidalos. ISBN: 9789171735751
Bok / Antologi
Hartmann, C. & Noesselt, N. (red.). (2020). China's new role in African politics : from non-intervention towards stabilization?. 1 uppl. London: Routledge. ISBN: 9781138392076
Läsanvisning:Delar, enligt anvisningar
Bok / Antologi
Lundestad, G. (2015). Öst, väst, nord, syd : huvuddrag i internationell politik efter 1945. 7 uppl. Lund: Studentlitteratur. ISBN: 9789144106373
Bok / Antologi
Ett urval av artiklar och inspelade föreläsningar tillkommer. Dessa finns elektroniskt tillgängliga via LEARN. Sammanlagt omfattar delkursens litteratur ca 1200 s.
Text
2. Temakurs
Nugent, P. (2012). Africa since independence : a comparative history. 2 uppl. New York, NY: Palgrave Macmillan. ISBN: 9780230272880
Bok / Antologi
Därtill tillkommer ett urval av artiklar från tidskrifter (tillgängliga i digitaliserad form via Högskolan Dalarna).
Text
3. Historievetenskaplig teori och metod
Florén, A., Ågren, H. & Erlandsson, S. (2018). Historiska undersökningar : grunder i historisk teori, metod och framställningssätt. Tredje upplagan. Lund: Studentlitteratur. ISBN: 9789144123141
Bok / Antologi
Kjelstadli, K. (1998). Det förflutna är inte vad det en gång var. Lund: Studentlitteratur.
Bok / Antologi
Lindkvist, T. (red.). (1996). Metodövningar i historia 2. Historisk teori, metod och källkritik. Lund: Studentlitteratur.
Bok / Antologi
Perlestam, M. (2001). Genusperspektiv i historia. Metodövningar. Lund: Studentlitteratur.
Bok / Antologi
Kompendium med texter tillkommer.
Text
4. Examensarbete
Litteratur väljs i samråd med läraren.
Text
På du.se använder vi kakor (cookies) för att ge dig en bra upplevelse på vår webbplats. Med hjälp av webbanalys kan vi anpassa webbplatsen ytterligare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.