Kvalitetsdialoger
Sedan våren 2024 genomförs varje termin en kvalitetsdialog mellan dekanen och respektive institutions ledningsråd. Syftet med dialogen är att ge stöd i det kontinuerliga kvalitetsarbetet för utbildning på grund- och avancerad nivå, forskarutbildning och forskning. Prefekterna sammanställer - utifrån en mall UFN tagit fram - ett kortfattat underlag som sedan diskuteras. Det rör bland annat strategier för forskning, kompetensförsörjning, progression mot examensmål, utbildningsutvärderingar, arbete med kurs- och programanalyser, etcetera. Dekanens roll är inte att utvärdera innehållet i analyser och uppföljning utan att som en del av lärosätets system för kvalitetssäkring ge ett stöd i kvalitetsarbetet.
Flera nya ämnesansvariga har utsetts
UFN utsåg i augusti följande nya ämnesansvariga:
- Religionsvetenskap: Ingela Visuri (2024.08.20–2027.08.20)
- Pedagogiskt arbete: Maria Deldén (2024.08.20–2024.12.31)
- Sociologi: (förlängning) Magdalena Kania Lundholm (2024.09.01–2027.09.01)
- Ljud- och musikproduktion: (förlängning) Thomas Florén (2024.08.20–2027.08.20
- Tyska: Sylvi Elsner (2024.08.20–2027.08.20)
Regler för att utse ämnesansvarig (pdf)
Inbjudan till möte om programanalyser
I arbetet med att ta fram obligatoriska frågor i programanalyser bjuder nämndens arbetsgrupp in programansvariga och andra intresserade till möte den 4 oktober. Om du är intresserad av att delta, kontakta Sofia Sohl-Libl för en Outlook-inbjudan. Mötet inleds med en informationsdel (om regler, arbetssätt, enkätverktyg med mera), följt av en presentation av förslag på högskolegemensamma programvärderingsfrågor med möjlighet att ge synpunkter. Mötet avslutas, för den som önskar, med praktiskt stöd, information och hjälp med enkätverktyget och rutinerna för programanalys.
Förslag på gemensamma frågor delges programansvariga och övriga som anmält sig en vecka före mötet. Synpunkter kan även lämnas skriftligen till ufn@du.se fram till en vecka efter mötet.
Genomföra programanalys – Högskolan Dalarna
Uppdatering av styrande dokument
UFN har uppdaterat två styrdokument med preciserad information om konsekvenser vid oegentligheter i samband med ansökan. Det gäller pedagogisk karriärstege och antagning till docent.
Kontaktuppgifter till dekan och prodekaner, se nedan, men använd gärna ufn@du.se.