Presentationsmaterial från medarbetarinformation om ekonomiska läget

Ta del av presentationen från medarbetarinformationen om högskolans ekonomiska utmaningar och en sammanfattning av läget.
En inspelning från en presentation om högskolans ekonomiska utmaningar just nu och vad som föranlett situationen och hur arbetet framåt kommer se ut.

Presentationen hölls av Jörgen Elbe, vikarierande rektor.

Övriga deltagare var Katarina Hedlund Johansson, högskoledirektör och Stina Eklund, avdelningschef, avdelningen för ledningsstöd och ekonomi.

Sammanfattning från informationsträffen

Vy över en process för ekonomi i balans.

  • Högskolan kommer inte till rätta med underskotten genom endast kostnadsbesparingar utan måste också öka intäkterna.
  • Högskolans ekonomiska utmaningar och den situation högskolan befinner sig i kommer fortsatt kräva mycket av hela högskolan, gemensamt. Situationen kräver ett arbete på både kort och lång sikt med aktiva åtgärder.
  • Det kortsiktiga arbetet, som är igång, innebär att studentproduktionen måste öka och att de rörliga kostnaderna ska minska. 
    Se tidigare nyhet om Fler åtgärder för att möta ekonomiska utmaningar.
  • På medellång och lång sikt handlar arbetet om konsolidering och strukturella förändringar men även översyn av lokaler. Under vecka 15 träffade rektorsfunktionen samtliga institutionsledningar och presenterade ett förslag på kostnadsminskningar, med mål att dessa kan beslutas under maj.
Senast granskad:
Senast granskad: