Sommarhälsning från vikarierande rektor och högskoledirektör

Vikarierande rektor Jörgen Elbe och högskoledirektör Katarina Hedlund Johansson önskar en fin sommar.
Två personer står bredvid varandra och kollar in i kameran. Den ena har vitt långt hår och blå kavaj, den andra har kort hårt och glasögon, personen bär ljusblå skjorta och grå kavaj.
Katarina Hedlund Johansson, högskoledirektör, och Jörgen Elbe, vikarierande rektor. Anders Gårdestig

Vi blickar tillbaka på en termin som varit utmanande för oss alla. Den ekonomiska situation som högskolan befinner sig i har i stor utsträckning fått dominera vårt arbete. Det är inte optimalt, men det ansvar vi gemensamt nu tar för att få en ekonomi i balans bidrar till att skapa en stabil grund för lärosätets fortsatta utveckling. Stort tack för ert engagemang och delaktighet i de olika insatser som görs. Trots de svårigheter vi mött, har vi tillsammans visat styrka, uthållighet och en fantastisk förmåga att anpassa oss. Vi är oerhört stolta och tacksamma över alla prestationer och framsteg som hittills gjorts.

Med blicken framåt ser vi flytten till nya Campus Borlänge närma sig. Från och med den 5 augusti välkomnas medarbetare till sina nya arbetsplatser. Den 2 september välkomnas studenterna till nya campus i samband med att terminen startar, och den 4 september välkomnas allmänheten att upptäcka nya campus i samband med ett öppet hus. Projektet är just nu inne i sitt slutskede och vi vill rikta ett stort tack till er som justerar sommarplaner för att arbetet med Sveriges modernaste campus ska gå ihop.

Högskolan Dalarna ska vara en självklar kraft för Dalarna och för hela samhällets utveckling. Den kraften har sin utgångspunkt i högskolans medarbetare; ert hårda arbete, er kreativitet och ert stöd till varandra. Ni bidrar alla till att vår högskola fortsätter vara en plats för lärande, utveckling och gemenskap.

Vi önskar er en fin sommar. Ta hand om er själva; vila och samla kraft inför nästa läsår, som vi ser fram emot med stor förväntan och hopp. Vändningen kommer och Högskolan Dalarna kommer stå starkare, tack vare våra gemensamma insatser.

/ Jörgen Elbe och Katarina Hedlund Johansson

Senast granskad:
Senast granskad: