Innovationsstöd från Uppsala Universitet Innovation

Forskare, anställda och studenter på Högskolan Dalarna kan få rådgivning och stöd från Uppsala Universitets Innovationskontor.

Affärsrådgivare på Uppsala Universitets Innovationskontor (UUI) bidrar med individuell rådgivning och kan ge stöd i att utveckla forskningsresultat. Det kan handla om att kartlägga kunskapstillgångar i projekt, identifiera möjliga kunder/behovsägare, patentskydd, finansiering och affärsutveckling. De kan även bidra med stöd i att kartlägga och planera nyttiggörande och impact av forskningsfrågor och projekt.

Följande workshops erbjuds för medarbetare under 2025 

Workshop 22 maj 2025

Hur gynnar din forskning samhället och hur integreras den i finansieringsansökningar?

Välkomna till en introduktionsworkshop om det effektiva digitala verktyget Impact Planning Canvas!
Impact Planning Canvas är ett innovativt verktyg som på ett enkelt och strukturerat sätt identifierar och beskriva hur er forskningen bidrar till samhällsutveckling. Verktyget stödjer att tydligt definiera mål, identifiera potentiella effekter och kommunicera värdet av er forskning. Med en förbättra forskningsplaneringen kan man öka synligheten för projekten och attraherar relevanta finansiärer, speciellt i forskningsansökningar som efterfrågar samhällsimpact.

Detaljer om workshopen:

Datum: 22 maj 2025
Tid: 12:00 - 13:00
Campus Borlänge, rum B303. Delta på plats och få en lättare lunch eller delta digitalt via Zoom
Föreläsare: Nhils Forslund, Uppsala Universitet Innovation
If most participants prefer the lecture in English, we will arrange that.

Varför delta?

- Förbättrad forskningsplanering: Få tips och råd hur ni kan strukturera era projekt på ett effektivt sätt.
- Ökad synlighet och genomslag: Upptäck hur ni kan kommunicera den samhällsnytta er forskning bidrar med.
- Finansieringsmöjligheter: Få insikter om hur ni kan identifiera och attrahera finansiärer.

Vad kan ni förvänta er?

- Framgångshistorier och case studies: 
- Q&A-sessioner: Ställ era frågor och få direkt feedback

Anmälan: Görs via denna länk. https://forms.office.com/e/LMPAF8J2Lq

Anmäl er idag och ta första steget mot att maximera er forsknings impact! Vi ser fram emot att träffa er och diskutera hur Impact Planning Canvas kan hjälpa er att ta era forskningsprojekt till nästa nivå.

Läs mer om Impact Planning Canvas: Impact Planning Canvas
https://www.ucd.ie/impacttoolkit/plan/ucdimpactplanningcanvas/

Hur gynnar din forskning samhället och hur integreras den i ansökningar? - Högskolan Dalarna (du.se)

 

Planeras hösten 2025

En metod för att skapa värde ur befintliga forskningsresultat utöver akademiska publikationer. Det går ut på att identifiera, strukturera och hantera de kunskapstillgångar som skapas i ett forskningsprojekt. Målet är att varje identifierad kunskapstillgång ska kunna kategoriseras och beskrivas med parametrar som funktion, syfte, ägande och skyddsmöjligheter. Syftet är att prioritera vilka kunskapstillgångar i projektet som är viktiga för olika typer av nyttiggörande. IAM är särskilt användbar för komplexa projekt där det är svårt att överblicka alla resultat och/eller där det förekommer många aktörer som flera forskargrupper, lärosäten och företag.

Planeras hösten 2025

En genomgång av de vanligaste typerna av immateriella rättigheter som upphovsrätt/copyright, varumärke, patent och design och hur dessa kan användas för att kontrollera och skydda forskningsresultat. Detta behöver inte nödvändigtvis vara av kommersiella skäl utan lika gärna kan vara ett sätt för forskare att bibehålla kontroll över sina forskningsresultat och i vilka sammanhang och för vilka syften dessa får användas av andra.

Planeras hösten 2025

Ett verktyg för att presentera idéer och projekt på ett enkelt och strukturerat vis även för någon som inte har expertkunskap inom området. Är särskilt användbart för att presentera komplexa forskningsprojekt och idéer för forskningsfinansiärer eller investerare då tiden eller textutrymmet är begränsade.

UU Innovation (uu.se)

UU Innovation har hand om det Vinnovafinansierade programmet VFT (Verifiering för Tillväxt), för att tidigt minska riskerna i ditt projekt.

Filmer om innovationsstöd 

Här kan du se tre filmer där Karin Leksell, samverkansstrateg på Högskolan Dalarna pratar med Frank Fiedler och Fatumo Osman.

Ta del av hur Frank Fiedler och Fatumo Osman arbetar med innovation utifrån stöd från Uppsala Universitet Innovation och det interna innovationsstöd som finns tillgängligt.

 

Fatumo Osman berättar om när hon sökte stöd från Uppsala Universitet Innovation. Från tidig idé fram till en produktion som nyttiggör hennes forskning.

 

Frank Fiedler berättar om hur han sökte det interna innovationsstödet, som kommer från medel som vi får från Uppsala Universitet Innovation, och vad han använde medlen till.

Senast granskad:
Kontakt
Ulrika Ebenhard
Processledare
Senast granskad: