Nyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Virtual reality glasögon inomhus whitboard person penna
I ett nytt projekt kommer forskare vid Högskolan Dalarna att undersöka användningen av kreativa metoder och virtuella tekniker i utvecklingen av hållbara och robusta städer. Energimyndigheten har beviljat 2,4 miljoner kronor till projektet.
Nyhet
Susanne Georgsson, rektor vid Röda Korsets Högskola och Martin Norsell, rektor Högskolan Dalarna håller i ett papper tillsammans.
Högskolan Dalarna och Röda Korsets Högskola har tecknat en överenskommelse om samarbete inom utbildning på forskarnivå. Överenskommelsen gäller från 1 september och syftar till att stimulera forskningssamarbete och öka den gemensamma konkurrenskraften för att attrahera externa forskningsmedel.
Nyhet
Personer sitter inomhus runt en datorskärm.
Högskolan Dalarna har beviljats 1,4 miljoner kronor av Energimyndigheten för ett forskningsprojekt om energipositiva stadsdelar och klimatneutrala städer.
Nyhet
Tre personer i samtal ståendes vid ett bord.
Unga vill inte ha sänkt rösträttsålder. Det visar en ny studie om ungdomars valdeltagande och deras egna tankar om att delta i val, av Ali Abdelzadeh och Erik Lundberg på Högskolan Dalarna.
Nyhet
Fem personer som är forskare står inomhus i en trappa i Högskolans Dalarnas lokaler.
Med ett ökat antal äldre personer står äldreomsorgen inför stora framtida utmaningar. I ett nytt forskningsprojekt undersöker forskare från Högskolan Dalarna hur livssituationen för äldre personer med hemtjänst kan förbättras med hjälp av så kallade ”digitala tvillingar”.
Nyhet
Professorerna Hintze och Staudacher har studerat teorin ”the public goods game” och hittat ett nytt ekonomiskt omfördelningssystem som gynnar samarbete och utmanar det själviska intresset.
Nyhet