Arbetsmarknadsdagen på Campus Borlänge lockade hundratals studenter

Den 3 oktober arrangerades den årliga Arbetsmarknadsdagen på Campus Borlänge, ett evenemang som samlade över 400 högskolestudenter.
Mingelbild över studenter och arbetsgivare på arbetsmarknadsdagen 2024.
Arbetsmarknadsdagen fungerar som en central mötesplats där arbetsgivare och studenter från både nationella och internationella utbildningsprogram kan knyta värdefulla kontakter. Linnea Hinz

– Det är inspirerande att se så många engagerade studenter som tar tillfället i akt att bygga sitt nätverk. Arbetsmarknadsdagen utgör en värdefull mötesplats där näringsliv och utbildning kan knytas samman, säger Maria Jansdotter Samuelsson, vikarierande prorektor vid Högskolan Dalarna.

Studenterna hade möjlighet att träffa arbetsgivare från en rad olika sektorer för att diskutera framtida karriärmöjligheter, praktikplatser och eventuella extrajobb. Totalt deltog över 38 utställare inom branscher som bygg, IT, energi, ekonomi och HR. 

Matteus och Anton som studerar andra året på systemvetenskapsprogrammet besökte mässan på span efter praktikplatser och spännande arbetsgivare inom IT:

– Jag är här idag för att binda kontakter med IT-bolag i Dalarna och höra vad dom sysslar med och vilket tjänsteutbud som finns. Det ser ut som att det finns gott om jobb för systemvetare, vilket är kul, säger Matteus.

– Det är superbra att en sådan här dag arrangeras på campus. Jag vill helst jobba kvar här i Dalarna och inte behöva flytta till Stockholm. Men det verkar finnas en del IT-jobb här, säger Anton.

Senast granskad:
Senast granskad: