Här invigs Sveriges modernaste campus: Campus Borlänge

Nu är Högskolan Dalarnas nya, toppmoderna campus i hjärtat av Borlänge centrum invigt. Campus Borlänge är en kreativ och flexibel mötesplats som samlar utbildning och forskning inom områdena data och IT, turism, samhälle, ekonomi och teknik.
Personer sittande tillsammans som tittar på 2 personer som klipper ett lila band. Personerna som klipper bandet har mörka kostymer. Den ena har glasögon den andra har page.
Rektor Jörgen Elbe och kårordförande Ebba Erkas klipper bandet som hålls av studenterna Madelene Stenberg, systemvetenskapliga progammet och Robert Hackzell, Sport managementprogrammet. Erik Bäckvall

Syftet med det nya campuset är att möta framtida behov och öka högskolans attraktionskraft. Den innovativa utformningen av campuset skapar unika möjligheter för utveckling och ger utrymme för nya pedagogiska metoder. Genom att integrera fysisk och digital närvaro i undervisningsrummen, erbjuds studenter samma förutsättningar att delta oavsett om de är på plats eller deltar på distans.

Man i mörk kostym med glasögon står framför en stor grupp av människor.
Jörgen Elbe, rektor Högskolan Dalarna. Erik Bäckvall

– Detta campus är inte bara en byggnad, det är en symbol för vår framtid. Med sin centrala placering i Borlänge och sin innovativa utformning, erbjuder Campus Borlänge enastående möjligheter för våra studenter och forskare, säger rektor Jörgen Elbe.

Campusets utformning präglas av hållbarhet och inkludering, vilket är i linje med högskolans långsiktiga strategi. Återbruk av möbler och material är ett medvetet val som gjorts för att bidra till en hållbar utveckling.

Person i page står framför en grupp och pratar. Bredvid personen finns en mörkröd pelare.
Dalarnas studentkårs ordförande, Ebba Erkas. Erik Bäckvall

– Campus Borlänge är så mycket mer än bara en plats för utbildning. Det är en miljö som inspirerar och möjliggör för oss studenter att nå vår fulla potential, säger Ebba Erkas, ordförande i Dalarnas studentkår.

Campus Borlänge erbjuder nu 13 300 kvadratmeter moderna utbildnings- och forskningslokaler. De första studenterna välkomnas till det nya campuset den 2 september, och den 4 september hålls ett öppet hus där allmänheten ges möjlighet att upptäcka högskolans senaste tillskott.

Under invigningen måndagen den 2 september fick studenter och medarbetare ta del av tal från Högskolan Dalarnas rektor Jörgen Elbe, Dalarnas landshövding Helena Höij, generaldirektören för Universitetskanslersämbetet Martin Norsell, statssekreterare Maria Nilsson, Dalarnas studentkårs ordförande Ebba Erkas och musik från Dalarna i form av Stiko Per Larsson.

Vy över folksamling
Cirka 700 personer deltog på invigningen. Onsdag 4 september kl 16.00 välkomnas allmänhet. Erik Bäckvall
En peson står framför en grupp och spelar gitarr. Personen har hatt.
Stikko Per Larsson spelade under invigningen. Erik Bäckvall
Man i kavaj står i folkvimmel.
Jonas Tosteby, vice rektor utbildning och och Maria Jansdotter Samuelsson tf prorektor minglar med studenter på Sturdenttorget som möter besökarna. Erik Bäckvall
Man i mörk kavaj i motljus
Martin Norsell, generaldirektör för Universitetskanslersämbetet, tidigare rektor vid Högskolan Dalarna återvände till högskolan i samband med invigningen. Erik Bäckvall
Tre personer ser glada ut och står nära varandra. I bakgrunden syns en glasdörr.
På Campus Borlänge åtefinns studenter inom flera områden; Ekonomi, data, IT, samhälle, teknik och turism. På bilden syns några av de allra första studenterna på nya campus. Erik Bäckvall
Senast granskad:
Senast granskad: