Högskolan Dalarna ökar antal antagna med 17,3 %

Under torsdagen kom antagningsbeskedet till de som sökt en utbildning vid någon av Sveriges högskolor eller universitet. Hos Högskolan Dalarna fick 15 778 studenter ett positivt antagningsbesked, en ökning med 17,3 % sett till siffrorna från 2023.
Fem studenter som arbetar tillsammans runt ett bord med en dator på.
Studenter som arbetar tillsammans. Norkay AB

- Det är glädjande att kunna erbjuda fler studenter en möjlighet att påbörja högre utbildning här på Högskolan Dalarna. Vi har etablerat nya utbildningsprogram och utökat antagningstalen inom områden där vi ser ett ökat intresse och stora samhälleliga behov. Det har medfört att vi kan erbjuda fler platser än tidigare inom våra utbildningsområden, säger Jonas Tosteby, vicerektor utbildning på Högskolan Dalarna.

Sett över hela landet har drygt 324 000 personer antagits till högskoleutbildning i höst vilket är en ökning med drygt sex procent jämfört med hösten 2023. Högskolan Dalarna är bland de tre lärosäten som har störst ökning i antalet antagna studenter.

Digitala tjänster - program för högskoleexamen är programmet med flest antagna studenter, följt av Sjuksköterskeprogrammet och Entreprenöriellt företagande. 

– Vi ser en ökning på ca 17 % jämfört med föregående år och den ökningen är fördelad över flera av våra utbildningsområden. Det var fler som sökte till Högskolan Dalarna höstterminen 2024 än 2023. Det känns naturligtvis bra att vi då också ökar antalet antagna jämfört med förra året, avslutar Jonas Tosteby.

Alla antagna behöver tacka ja eller nej till sin utbildningsplats senast fredag 19 juli via antagning.se. Det andra antagningsbeskedet (urval 2) meddelas torsdag 25 juli. Höstterminen startar måndag 2 september och då invigs även högskolans nya campus i centrala Borlänge. 

 

Senast granskad:
Senast granskad: