Hennes innovativa fokusområden är:
1) Digitala lösningar för urbana energiomställningar
2) Bygga prestandastudier via datadriven design till digitala tvillingar
3) Kvantifiering av miljöpåverkan genom omfattande LCA
4) Att främja cirkulär ekonomi i val av byggmaterial och teknik
I PED-ACT är min roll att gemensamt studera och identifiera samdesignstrategier för de ingående städerna med målet att projektet ska vara skalbart för andra PEDs och deras mål om “klimatneutralitet och smarta städer”.
Teknologiska utvecklingar, såsom LED-lampor, har resulterat i hög prestanda. Nästa utmaning är att hantera hela belysningssystemet mer effektivt; för att möta de ökande kraven och komplexiteten i belysning genom att kombinera de visuella, biologiska och emotionella fördelarna med ljus. Vi kommer att utveckla en ny strategi, ramverk, strategier och modeller för integrerad belysningshantering för urbana bibliotek genom digitala tvillingar.
Mina insatser från den byggda miljön fokuserar på smart och välplanerad integration av solenergi i stadsområden, landsbygdslandskap och energisystemet, allt med målet att främja hållbarhetsmål.
Vårt team strävar efter att förena behovet av energiövergång med möjligheten till förnyelse av den byggda miljön. I detta projekt testar vi nyckelmetodologier som kan hjälpa oss att forma den sociala innovation som behövs för att öka upptaget av teknologiska lösningar.
Återanvändning av byggmaterial är avgörande för bevarande av resurser och minskning av växthusgasutsläpp inom ramen för cirkulär ekonomi. Trots ökad medvetenhet finns det få praktiska exempel på återanvändning av strukturella byggnadskomponenter. I detta projekt är min roll att undersöka hur väl de återanvända byggnadsrammaterialen påverkar den termiska prestandan.