Den 23 oktober anordnades AIMday för andra året i rad på Högskolan Dalarna, där forskare och representanter från näringslivet samlades för att tillsammans hitta lösningar på komplexa samhällsutmaningar.
Vi samverkar tätt med det omgivande samhället. Tillsammans har vi möjlighet att skapa verklig skillnad.
Den 23 oktober anordnades AIMday för andra året i rad på Högskolan Dalarna, där forskare och representanter från näringslivet samlades för att tillsammans hitta lösningar på komplexa samhällsutmaningar.
Den 3 oktober arrangerades den årliga Arbetsmarknadsdagen på Campus Borlänge, ett evenemang som samlade över 400 högskolestudenter.
Många skolor och förskolor har allt svårare att skapa de förutsättningar som krävs för en likvärdig utbildning.
Leksands IF:s samhällspåverkan och ekonomiska bidrag kartlagda i ny studie från Högskolan Dalarna.
Åttondeklassare från Dalarna och Gävleborg samlades under en heldag på Högskolan Dalarna och tävlade i frågor om teknik, naturvetenskap och matematik.
Fler väljer Högskolan Dalarna som sitt förstahandsval i år jämfört med förra året. Andelen som har valt Högskolan Dalarna som sitt förstahandsval ökade med 11 procent.
I helgen avgjordes den andra upplagan av Dalarna 24h Innovation Challenge, eventet där högskolestudenter arbetar ett dygn med en komplex utmaning. I år stod frågor kring den gröna energiomställningen i centrum.
Hur kan Dalarnas energibolag få fler att bidra till den gröna energiomställningen? Och vad kan bolagen själva göra? Det är ett par av frågorna som studenter från Högskolan Dalarna snart ska ta sig an i den andra upplagan av Dalarna 24h Innovation Challenge.
Det behövs mer kompetens inom naturvetenskap och teknik. Därför fortsätter Ljungbergsfonden satsningen inom området och investerar 10 850 000 kronor till projektet Teknikerjakten för perioden 2024-2027.
Stort intresse när gymnasie- och högstadieelever samlades för att inspireras till en framtid i teknikbranschen.
Studenter som antas till en utbildning vid Högskolan Dalarna blir nu garanterade en bostad.
Högskolan Dalarna och Aspira Medical har inlett ett Knowledge Transfer Partnership (KTP)-projekt. Projektet syftar till att utveckla och genomföra en strategi- och affärsutvecklingsplan för en ny medicinteknisk apparat som använder artificiell intelligens för att administrera syrgas.