Kursens innehåll och mål
Utgångspunkten är att deltagaren ska få grundläggande kunskaper om vad ledarskap innebär och hur ledarskap går att utveckla. Samband mellan personliga förutsättningar, beteenden och ledarskap diskuteras. Kursen ger också grundläggande förståelse för chefsrollen i en kommunal kontext.
Målgrupp
Medarbetare med intresse för chefsrollen.
Upplägg
Studietakt: 25%
Omfattning: Ej poänggivande
Plats: Internat (alternativt campus) + digitalt
Kursen genomförs under två heldagar. Personlig uppföljning med kursledare ingår.
Nyckelord
Ledarskap, chefsrollen, självkännedom, kommunikation
Mer om högskolans ledarskapsutbildningar
Högskolans Ledarskapskurser är en resa i personlig utveckling. Många deltagare säger att ”kursen var mycket mer än en kurs”.
Våra ledarskapsutbildningar är förankrade i vetenskapliga teorier, samtidigt som vi lägger vikt vid det vardagliga och erfarenhetsbaserade kunnandet. Det handlar om att få nya kunskaper, men lika mycket om att få träna på och landa de nya kunskaperna i sig själv och sitt ledarskap. Det skapar bestående beteendeförändringar. Ett stöd är erfarenhetsutbyte och nätverk. Att vara ledare kan vara ensamt på många sätt. Under ledarskapskurserna delar deltagarna erfarenheter och reflektioner med varandra, med stor respekt för var och ens kunskap och integritet. Handgripliga verktyg och modeller blandas med diskussioner och praktiska övningar.
Den röda tråden i våra ledarskapskurser är att gruppmedlemmar jobbar intensivt med sig själva och varandra i rollen som ledare; jag som person, jag som ledare, jag som del i gruppen och gruppen som en del i verksamheten. Det är en fråga om personlig utveckling minst lika mycket som kompetensutveckling.