Samtalsbokning
Till oss kan du komma med stora eller små funderingar, allt är välkommet här. Tillsammans går vi igenom ditt behov av stöd och hjälps åt att sortera tankarna och känslorna.
Samtal på campus Falun, Zoom eller telefon kan du boka via vår webbokning. I formuläret kan du välja vem av oss du vill träffa eller boka utifrån ledig tid. Klicka på länken nedan för att se lediga tider:
Boka samtal via vår webbokning
Vill du boka samtal på campus i Borlänge; maila kurator@du.se eller hogskoleprast@du.se.
Tänk på att inte skriva något som kan vara känsligt när du kontaktar oss. Du når oss även via växeln på 023-77 80 00. Vi kan i mån av tid erbjuda samtal med kort varsel.
Om du har bokat samtal på campus i Falun möts vi upp utanför Studentservice (mitt emot receptionen) i Ljusgården. Vid bokat samtal på campus i Borlänge tar man högra sidan av kunskapstrappan upp till plan 3. Direkt till höger ligger en personalkorridor (intill rum B310), vänta utanför så blir du insläppt av den du ska träffa.
OBS! Om du inte har fått någon bokningsbekräftelse via mail, kom ihåg att kolla skräpposten.
Vi som arbetar här
Vi som jobbar med samtalsstöd på Studenthälsan har alla lång erfarenhet av olika typer av arbeten med människor. Vi har stött på det mesta när det kommer till mående, situationer, diagnoser och livsöden. I studentsamtal möter vi allt från det allra lindrigaste till det allra svåraste. Du måste inte komma med ett uttalat problem, ibland behöver man bara få lyfta sina tankar och känslor med någon. Ingen fråga är för stor eller för liten. Du kan vända dig till vem du vill av oss, oavsett vad du kommer med. Vi lägger stor vikt vid ett tryggt bemötande och beskrivs alla som lugna, engagerade och varma.
Maria Möhring
Studentkurator och hälsovägledare (Ej i tjänst höstterminen 2024)
Jag är beteendevetare med utbildning inom motiverande samtal och coachning. Jag har ett stort intresse för självmedkänsla, det vill säga hur vi kan vara snällare mot oss själva, och också hur vi kan använda kroppen och rörelse för att hantera och motverka stress.
E-post: kurator@du.se
Telefon: 023-77 80 00
Läs mer: du.se/studentkurator
Alina Hurnasti
Studentkurator
Jag är socionom med grundläggande psykoterapiutbildning. Innan jag började på Studenthälsan så har jag jobbat med olika former av terapi/behandling för ungdomar, vuxna och familjer. Jag har flera olika förhållningssätt att luta mig mot och lägger stor vikt vid att anpassa samtalets innehåll, takt och fokus efter varje enskild individ.
E-post: kurator@du.se
Telefon: 023-77 80 00
Läs mer: du.se/studentkurator
Camilla Vallhagen
Högskolepräst
Jag är präst med grundläggande psykoterapiutbildning. Genom livet har jag jobbat med samtal bland annat i sjukhuskyrkan och på häktet. Jag har också arbetat mycket med läkande skrivande och har ett intresse för medveten närvaro och självmedkänsla och hur det kan hjälpa oss att må bättre.
E-post: hogskoleprast@du.se
Telefon: 023-77 80 00
Läs mer: du.se/hogskoleprast
Varför är det så svårt att söka stöd?
Varför är många av oss rädda för att gå i samtal? Kanske har man en felaktig bild av vad det innebär. Kanske är det första gången man funderar på att söka samtalsstöd.
Här kommer några råd från oss på Studenthälsan:
- Att gå i samtal är inte bara för människor som har fått en diagnos eller lider av psykisk ohälsa. Det kan vara hjälpsamt även om du bara känner att du behöver nån att prata med. Mental hälsa är för alla.
- Var snäll mot dig själv. Att söka stöd i samtal är inte ett tecken på svaghet, det är ett tecken på styrka. Det betyder att du tar kommandot över din livsberättelse och prioriterar dig själv. Det kräver mod och är något att vara stolt över.
- Var öppen för din upplevelse och hur det känns för dig. När du söker stöd är det viktigt att du känner dig trygg med den du möter.
- Fundera över om du vill ses på Högskolan eller om du föredrar att prata på Zoom eller telefon. Det är viktigt att du känner efter vad som passar dig bäst och kom ihåg att man alltid kan ändra sig.
- Att ha samtal med nån som du aldrig träffat förut kan vara skrämmande. Då kan kontakten starta med sms, mejl eller telefon. Det är ett sätt att börja bearbeta dina känslor och samtidigt lära känna den du kommer att samtala med lite bättre.
- Ge inte upp om det inte känns bra första gången du söker samtalsstöd! Det är personligt vilka vi fungerar med och ibland kan du behöva prova dig fram för att hitta den person som kan hjälpa just dig på ett bra sätt. Det gör stor skillnad när du hittar rätt. Här på studenthälsan kan du prova dig fram vem av oss som passar just dig bäst. Vi vill också poängtera att du efter avslutad kontakt alltid är välkommen att återkomma, även om du trodde att du var klar.