Kurs ABQ2AM

Kreativ kodning

7,5 högskolepoäng
Avancerad nivå

Start vecka 4, 2025

Kursen ger en introduktion till kreativ kodning för studenter med bakgrund inom medieproduktion. Den inleds med grundläggande programmeringsövningar i en utvecklingsmiljö som är anpassad för icke-programmerare och audiovisuell gestaltning. Kursen innehåller grundläggande tekniker för programmering genom eget skapande och en orientering i olika kodbibliotek för audiovisuellt kreativ kodning och programmeringsspråk. Programmeringsmiljöerna kan vara delar av ett större ekosystem av verktyg för audiovisuell gestaltning där kreativ kodning kan utöka och omforma verktygen.  Kursen avslutas med en specialisering och fördjupning inom tekniker och programmeringsspråk genom ett gestaltande projekt. Den innehåller också grundläggande versionshantering och delning av kod.

Extra information:

De digitala träffarna är planerade till: Tisdag 4 mars 13-17 - Redovisning av övningar Tisdag 29 april 13-17 - Redovisning av gestaltningsprojekt Torsdag 15 maj 13-17 - Redovisning av interaktivt projekt

Startar och slutar:
vecka 4, 2025 - vecka 23, 2025
Studietakt:
25%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Undervisningstid:
Dag
Studieform:
Distans
Språk:
Svenska
Behörighetskrav :
  • Kandidatexamen i musik, ljud- och musikproduktion, komposition, bildproduktion, audiovisuell produktion, grafisk design eller lärarexamen med inriktning mot medieproduktion alternativt kandidatexamen tillsammans med dokumenterad kunskap om och erfarenhet av produktionsprocesser och aktuell teknologi inom ljud- och/eller bildområdet.
Urval :
Akademiska poäng (30-285 hp)
Anmälningskod:
HDA-V3LV9
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Koppla in en kamera och ett headset till datorn och med instruktioner installera ett program.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini-pc, Chromebook, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn/Canvas) samt vårt e-mötessystem Zoom är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.

Anmäl dig
Öppen för sen anmälan
Litteraturlista

Litteraturlistor publiceras senast 1 månad innan kursstart.

Till litteraturlistan
Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om du har frågor om utbildningen eller frågor som rör ansökan.
support@du.se
023-77 80 00