Kurs GEU2CB

Ledarskap och grupprocesser

7,5 högskolepoäng
Grundnivå

Start vecka 4, 2025

I kursen behandlas grunderna i ledarskap och grupprocesser med utgångspunkt i entreprenöriella organisationer. Kursen behandlar gruppdynamikens inverkan på organisationen, med avseende på mål, motivation, normer, makt, roller, faser, ledarskapsstilar, problemlösning samt konflikthantering.

Vidare fokuserar kursen på ledarskap och gruppbeteenden. Förutsättningarna och skillnaderna mellan entreprenöriellt och traditionellt ledarskap diskuteras. Olika ledarskapskoncept och teorier förklaras, liksom trender och utvecklingen inom området för att illustrera hur synen på ledarskap har förändrats över tid. En viktig del av kursen behandlar sociala och etiska aspekter av ledarskapet, med särskilt fokus på konflikthantering.

Vidare behandlas hur man formerar effektiva grupper, vilka faktorer som kan hindra gruppen att prestera och hur man kan leda i utveckling. Vidare fokuserar kursen på att reflektera över mellanmänskliga fenomen och faktorer som påverkar gruppdynamiken.

Startar och slutar:
vecka 4, 2025 - vecka 13, 2025
Studietakt:
50%
Studieort:
Flexibel (Borlänge)
Undervisningstid:
Dag
Studieform:
Distans
Språk:
Svenska
Övrigt:
P: Ges endast som del av ett program.
Ej sökbar som fristående kurs.
Behörighetskrav :
  • Grundläggande behörighet
Urval :
Platsgaranti
Anmälningskod:
HDA-V3KVT
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
5 online
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Koppla in en kamera och ett headset till datorn och med instruktioner installera ett program.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini-pc, Chromebook, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn/Canvas) samt vårt e-mötessystem Zoom är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.

Anmälningsperiod
-
Litteraturlista

Litteraturlistor publiceras senast 1 månad innan kursstart.

Till litteraturlistan
Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om du har frågor om utbildningen eller frågor som rör ansökan.
support@du.se
023-77 88 88